Film

FILM: MEAN STREETS - mafiafilm uten filter

Martin Scorsese med fortellingen om fire unge menn som hver på sitt vis forsøker å finne mening i Little Italys voldelige verden.

Cinemateket USF
Tirsdag 1. april kl. 21.15
Tirsdag 8. april kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Tony prøver å drive en anstendig bar. Michael ønsker å være en tøff forretningsmann. Den ville og uberegnelige Johnny Boy pådrar seg mer og mer gjeld, mens Charlie, filmens viktigste karakter, er svært oppsatt på å gjøre sin onkel, en lokal mafiaboss, til lags. Guttene drømmer om å bli rike – om ikke lovlig, så ulovlig. De skaffer seg penger ved å stjele, slåss og svindle – noe som er langt deiligere enn å faktisk tjene dem.

Miljøet er snuskete barer, biljardhaller og bakgater i den italienske delen av New York. Hovedpersonene er innvandrernes barn og barnebarn, amerikanere i skinn og språk, men italienere i natur og innstilling. Familien er deres faste holdepunkt og autoritet, restaurantene er deres levebrød og oppholdssted. Det er ikke store, farlige operasjoner som opptar dem, men det å skaffe seg penger til å klare seg fra dag til dag, å redde seg selv og kanskje også sine kamerater gjennom hverdagens trivialiteter.

Filmen tegnes i enkle, ukompliserte bilder. Overgangene er brå og brutale som i en amatørfilm, og denne teknikken er tatt bevisst i bruk. Fortekstene ruller over projisering av hjemmefilm med feileksponeringer. Lyden er det sammenbindende element; jukeboxmusikk tømmes ut i kinosalen med en styrke som kan sprenge både nerver og trommehinner. Hovedpersonene beveger seg i en nesten konstant lydsjø av popband som skriker etter kjærlighet.

olepTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.