Film

FILM: DANSENS DAGER - FOOTLOOSE, 1984

Spektakulær fridansing og leking med bevegelser til fet musikk fra 1980-tallet

Cinemateket USF
Søndag 27. april kl. 13.00
Tirsdag 29. april kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Footloose var Kevin Bacons store gjennombrudd som skuespiller. Han er perfekt i rollen som den friske og raske Ren, som sammen med sin familie flytter fra storbyen Chicago til en liten småby langt ute på bondelandet. Her er det presten som er vokteren av god moral, og gjennom sin posisjon i byens styre får han vedtatt bestemmelser for hva som aksepteres og hva som ikke tillates i den lille byen. Det resulterer i at rockemusikk, dans og stort sett alt annen som på 1980-tallet ble forbundet med vanlig ungdomskultur er strengt forbudt.

Ren får raskt en bestevenn i skolekameraten Willard. De to finner ut at noe må gjøres med danseforbudet, og bestemmer seg sammen med Ariel, prestens opprørske datter, å arrangere et skoleball for å sno seg unna regelverket. På skoleball må man da kunne få lov å danse! Så enkelt er det imidlertid ikke.

Selv om historien som fortelles er atter en variant av det klassiske ungdomsopprøret mot den pietistiske voksengenerasjonen, tåler Footloose fint et gjensyn 30 år etter at den fylte kinosalene verden over. Det er mye spektakulær fridansing og leking med bevegelser til musikk som fortsatt imponerer, og ikke minst er den spekket av fet musikk  fra 1980-tallet – deriblant hit-låter som tittelsporet «Footloose» av Kenny Loggins, «Let’s Hear It For The Boy» med Deniece Williams og «The Girl Gets Around» med Sammy Hagar. Og ikke minst er bruken av Bonnie Tylers «Holding Out for a Hero» under chicken-race-scenen med traktorer helt ubetalelig.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.