Film

FILM: ARIZONA JUNIOR, USA 1987

Kullsvart humor og sinnsvake innfall når en femling blir kidnappet

Cinemateket USF
Søndag 6. april
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Småborgerlig grellhet på sitt beste
Antihelten Hi er en notorisk mislykket ransmann. Alle hans ransforsøk ender som regel i arresten. Under sine opphold i fengselet møter han jevnlig politikonstabel Edwina, kalt Ed. De forelsker seg og livet hans får en ny vending. De to vandrer lykkelige hånd i hånd henimot den perfekte borgerlige lykke i glansen av en vakker, amerikansk solnedgang.

Det oppstår imidlertid et problem som hindrer dem i å gjøre det hele fullkomment. Ed er ikke i stand til å få barn, noe som leder henne inn i en dyp depresjon. Hi er desperat etter å finne en løsning, og når han får høre på TV at konen til den styrtrike møbelkjedemagnaten Nathan Arizona har nedkommet med femlinger, beslutter de seg for å kidnappe den ene av dem. Arizona kan da klare seg godt med fire. Ting utarter seg imidlertid raskt i en litt annen retning enn de hadde tenkt.

Arizona Jr. er preget av et oppfinnsomt manus, en kullsort humor og Coen-brødrenes karakteristiske bruk av filmklisjeer. Den er et fyrverkeri av sinnsvake innfall; en berg-og-dalbane gjennom de fleste filmgenre, og da spesielt screwball-komedien, thrilleren og tegnefilmen. Den er en underholdende satire over barnet som eiendel og et tegn på materialistisk vellykkethet. Uten barn forfaller Hi og Eds småborgerlige lykke til misère, mens millionæren Nathan Arizona selvsagt får femlinger. Kulissen for satiren er en smakløs presentasjon av supermarkedenes, bensinstasjonenes og varehusenes Arizona.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.