Teater

BIT Teatergarasjen: Call me a fool, but I don't wanna die

Et stykke om frihet, hvor ingenting sees klart og alle muligheter står åpne. Eller? Av Naja Lee Jensen og Karen Tømte

Fredag 2. mai kl. 19
Lørdag 3. mai kl. 19
Studio USF
Kr 220 / 110

NB:"Det det går i"- møt kunstnerne rett etter forestillingen på lørdag, i Kafé Kippers.

Call me a fool, but I don’t wanna die er et tilløp - en satsplanke mellom fortid og framtid. Det er et stykke om frihet, hvor ingenting sees klart og alle muligheter står åpne. Eller gjør de det? Er det noe vi ikke vil miste? Her i frihetens tilsynelatende retningsløse regime henger stykkets personer og dirrer. De famler rundt, mens tiden går og døden står stille.

Karen Tømte og Naja Lee Jensen har skuespillerutdannelse fra Akademi for Scenekunst. I et forsøk på å forstå hva som kunne være vår tids naturalisme, startet arbeidet med denne forestillingen hos Ibsen. På den tid Ibsen skrev sine stykker, fødtes mange av de tenkemåter som i dag er sentrale for vår forståelse av hva det vil si å være menneske. Med call me a fool, but I don't wanna die trekker Tømte og Lee Jensen linjene tilbake til disse store ideene når de her gir sin versjon av hva det vil si å være menneske i dagens oppjagede, informasjonsmettede og flyktige virkelighet.
Med likestilt dramaturgi og simultane handlinger, utnytter de dagens postdramatiske tradisjon og spinner en kompleks psykologisk fortelling full av realistisk gjenkjennelighet og abstraksjon.
Skrevet, instruert og produsert av: Karen Tømte og Naja Lee Jensen
Scenografi: Lisa Hjalmarson
Lysdesign: Tobias Leira
Lyddesign: Gunnar Innvær 
Medvirkende: Emelie Trossö, Tijmen Legemate, Linn Christine Wennersten, Anders Ravn Nilsen, Lars August Jørgensen og Juli Apponen
Manuskonsulent: Marit Grimstad Eggen
Pr-fotograf: Elisabeth Holager Lund
Co-producert av: BIT Teatergarasjen og Black Box Teater 
Produksionen er blitt til med støtte fra: Norsk Kulturråd, Kulturkontakt Nord, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Fond for Frilansere, BUDA kunstencentrum Kortrijk og apap
Takk til: Tanzfabrik (Berlin)

Karen Tømte og Naja Lee Jensen har skuespillerutdannelse fra Akademi for Scenekunst. I et forsøk på å forstå hva som kunne være vår tids naturalisme, startet arbeidet med denne forestillingen hos Ibsen. På den tid Ibsen skrev sine stykker, fødtes mange av de tenkemåter som i dag er sentrale for vår forståelse av hva det vil si å være menneske. Med call me a fool, but I don't wanna die trekker Tømte og Lee Jensen linjene tilbake til disse store ideene når de her gir sin versjon av hva det vil si å være menneske i dagens oppjagede, informasjonsmettede og flyktige virkelighet.

Med likestilt dramaturgi og simultane handlinger, utnytter de dagens postdramatiske tradisjon og spinner en kompleks psykologisk fortelling full av realistisk gjenkjennelighet og abstraksjon.

Skrevet, instruert og produsert av: Karen Tømte og Naja Lee Jensen | Scenografi: Lisa Hjalmarson | Lysdesign: Tobias Leira | Lyddesign: Gunnar Innvær | Medvirkende: Emelie Trossö, Tijmen Legemate, Linn Christine Wennersten, Karl Flyman, Lars August Jørgensen og Juli Apponen | Manuskonsulent: Marit Grimstad Eggen | Kostyme: Hanna Ekstrand | Pr-fotograf: Elisabeth Holager Lund | Coprodusert av: BIT Teatergarasjen og Black Box Teater | Produksionen er blitt til med støtte fra: Norsk Kulturråd, Kulturkontakt Nord, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Fond for Frilansere, BUDA kunstencentrum Kortrijk og apap | Takk til: Tanzfabrik (Berlin) og NOTAM

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.