Utstilling

UTSTILLING: Without waiting for her reply - Apichaya Wanthiang

Et lite stykke ruralt Thailand i Bergen - i en nattlig utstilling med direkte overføring av soloppgangen i en landsby

Visningsrommet USF
Åpning fredag 4. april kl. 23.00 - 02.00
Vises fra 4. til 3. april kl. 23.00 - 02.00.

NB: Foredrag med Esther Tuypens torsdag 10. april kl. 20.00

UTSTILLINGEN “WITHOUT WAITING FOR HER REPLY” ER APICHAYA WANTHIANGS FORTSATTE UNDERSØKELSER AV TEMAENE ERINDRING OG ERFARING, OG DE ROMLIGE OG TEMPORÆRE FORHOLDENE SOM DEFINERER DEM.
I EN NATTLIG UTSTILLING BLIR TILSKUEREN LEDET GJENNOM OG OMSLUTTET AV ET FIKTIVT LANDSKAP DER ISOLERTE INDIVID KAN RELATERE TIL HVERANDRE I EN NYETABLERT KONTINUITET.


Etter å ha utforsket grensene for det to-dimensjonale lerretet, og gradvis flyttet sine abstrakte figurer utenfor billedrammen, har Apichaya nå fullstendig materialisert det maleriske språket inn i det arkitektoniske rommet. De geometriske figurene som karakteriserte hennes formelle malerspråk synes nå å omkranse tilskueren fullstendig når man beveger seg rundt i en struktur med fellestrekk fra de såkalte hvile-hyttene en ofte ser blandt rismarkene på den thailandske landsbygden.

Installasjonen, der hverdagslivets aktiviteter har blitt fanget i en rekke meditative bilder, blir en møteplass mellom gruppen av tilskuere og kunstnerens kulturelle røtter i Thailand. Sammen med levende, direktesendte bilder fra landsbyens gradvise oppvåkning under den stigene morgensolen, gir installasjonen en presentasjon av rytmene, historiene, skikkene og mytene som former dette rurale samfunnet.

I disse små og konkrete møtene åpner det seg nye verdener, hvor vi kun eksisterer i relasjon til andre, hvor det personlige åpner opp for tanker og erfaringer, og hvor vi kan finne et løfte om nye fellesskap, kollektivt opplevde og midlertidig realiserte.

KONSEPT OG KUNSTNERISK UTVIKLING:    
Apichaya Wanthiang
SAMARBEIDSPARTNER FOR INSTALASJON:    
Cristian Stefanescu
STREAMING OG IT UTVIKLING:    
Sindre Sørensen
ELEKTRONIKK UTVIKLING:    
Roar Sletteland
KATALOGTEKST OG SAMTALEPARTNER:    
Esther Tuypens

Apichaya Wanthiang (f. 1987, Thailand). Master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen fra 2012. Hennes verk består hovedsakelig av maling, installasjon og tekst, og har tidligere vært vist i utstillinger som From X into Minuses på Martin Van Blerk Galerie i Atwerp, Belgia (2009), Geography of A på Hordaland Kunstsenter i Bergen, Norge (2012) og A Ride Full of Traps i Bergens Kunsthall i Bergen, Norge (2012). Nylig har hun kurert gruppeshowet I Love Your Manners Full of Deceit ved KNIPSU i Bergen, Norge (2013). For tiden arbeider hun deltid ved BEK, Bergen Center for Electronic Art, og som gjestelærer ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Foredrag med Esther Tuypens: Torsdag 10. april kl 20:00 på USF
Esther Tuypens (f. 1988, Belgia) fullførte en master i teater- og filmstudier (2011) og en avansert master i teaterstudier (2012) ved University of Atwerp. I oktober 2012 ble hun forsker for Flanders Research Foundation (FWO), og arbeider for øyeblikket på en doktorgrad kalt Restoring Gestures: Exploring Aby Warburg’s Method for Theater Studies ved Research Center for Visual Poetics ved UA. I anledningen Without Waiting for Her Reply, vill hun gi et kort foredrag om sin forskning og hvordan den relaterer seg til utstillingen, etterfulgt av en gruppediskusjon med kunstneren og hennes medarbeidere.

Denne utstillingen har blitt virkeliggjort ved hjelp fra BEK, Bergen Kommune og Norsk kulturråd.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.