Film

FILM: Stardust Memories - Woody Allen 1980

Allens 8 ½, der han i likhet med Federico Fellini utforsker og harselerer rundt sin egen rolle som filmskaper

Cinemateket USF
Onsdag 12. mars kl. 21.00
Søndag 16. mars kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Billettsalg ved inngangen like før visning

En seriøs komikers dilemma
Den populære filmskaperen Sandy Bates er kjent for sine komedier, men ønsker også å være en alvorlig mann. En filmfestival vil vise hans gamle filmer, og Sandy stiller motvillig opp som æresgjest. Motvillig fordi fansen er misfornøyd med den dreiningen filmene hans har tatt. Før var de morsomme, nå har gravalvoret tatt overhånd. Tragedien kler ham ikke, blir det hevdet. Alle forsøker å overtale ham til å vende tilbake til komedien. Sandy får kvelningsfornemmelser av all den velvillige omsorgen, og søker trøst og tilflukt hos tre høyst forskjellige kvinner som han treffer på festivalen: Den nevrotiske ”femme fatale” skjønnheten Dorrie, spilt av Charlotte Rampling, den trygge moderlige Isobel, i Marie-Christine Barrault skikkelse, og den nye unge Daisy, fremstilt av Jessica Harper. Nysgjerrig prøver han å teste dem ut alle tre.

Stardust Memories er et seriøst vendepunkt i Woody Allens karriere, på mange måter hans 8 ½ (1963), der han i likhet med Federico Fellini utforsker – og harselerer over – sin egen rolle som filmskaper. Sandy Bates er identisk med regissøren Woody Allen, som både er og ikke er identisk med mennesket Woody Allen. Filmen konkluderer – i likhet med Preston Sturges’ Sullivan’s Travel (1941) – at kunstnere med humoristisk talent skal bruke dette til å gi verden komedier.

Yngve Sæther/CiO/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.