Film

FILM: Elskerinnen - med Jean Gabin og Birgitte Bardot, 1958

Klassisk historie om eldre mann besatt av ung dame, men med oppsiktsvekkende nakenscener for 1958 å være. For ikke å snakke om Gabin og Bardot...

Cinemateket USF
Onsdag 12. mars kl. 19.00
Tirsdag 18. mars kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Billetter selges ved inngangen like før visning

Elskerinnen
er basert på en roman av Georges Simenon og er en klassisk historie om en eldre, velstående mann som innleder en affære med en ung, promiskuøs kvinne. Selv om det er en historie vi har sett utallige eksempler på gjennom filmhistorien, er det ingen av dem som kan skilte med Jean Gabin og Birgitte Bardot i hovedrollene.

Filmens utfordrende nakenscener vakte oppsikt ved premieren. Scenen der Birgitte Bardot trekker opp skjørtet og ikke bare viser Jean Gabin strømpebåndene, men også at hun er truseløs, var ikke et vanlig skue på kommersielle kinoer i 1958.

Foranledningen til nevnte sekvens er at Yvette nettopp har utført et mislykket forsøk på ran av en gullsmed, der hun har slått til juvelerens kone med et kubein. Desperat i behov for en god advokat har hun funnet frem til Andre Gobillot, en berømt forsvarsadvokat som normalt ikke befatter seg med så fattige klienter. Men etter at Yvette trekker opp skjørtet som forslag til dekning av salæret, er han fortapt. Han tar ikke bare saken for å få henne frikjent, men de innleder også et forhold. Helt problemfritt er deg dog ikke – for André er nemlig godt gift. Raskt vikler han seg inn i en affære det viser seg vanskelig å komme ut av med æren i behold.

Det er skuespillerne og kompleksiteten i karakterene som gjør Elskerinnen til en klassiker – tematikken er jo ikke akkurat ukjent mark. Og til tross for sine berømte motspillere er det kanskje Edwige Feuillère som virkelig briljerer, i sin rolle som Gobillots kone.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.