Utstilling

LUX LUMINI - Torill Nøst, foto

Fotograf Torill Nøst med ny separatutstilling i Visningsrommet USF

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 1. mars kl. 18 - 20.
Åpningstider: Torsdag og fredag kl. 15 - 21,
alle andre dager kl. 12 - 16.
Vises til 9. mars

Skribent Ingeborg Kristvik om utstillingen:

VÅRSOLA FLØYMER over Roma i mai og juni. Midt i det intense, somme tider nådelause lyset, jaktar Torill Nøst fotografiets evige, uunngåelege og uuttømelege tema: Lyset.

Kunstnaren har tidlegare hatt stram regi på fotografia ho har stilt ut. Ho har hatt kontroll på arbeidsprosessen med modellane og uttrykka deira, omgjevnadene dei opptrer i, rekvisittar, scenografi og lyssetting. Denne gongen løyser kunstnaren grepet om regien. Tilnærminga er spontan, open og leikande.

Eg lar meg både føre og forføre. Blir dregen gjennom avstandar. Frå muntre par-observasjonar og peikefingrar med referansar til religiøse motiv i kunsten. Til krafta av ruvande, dystre skuggar. Lys som splintrar. Ei sterk påminning om det forgjengelege. Og lys som gir lys.

--------------------------------------

 Se også Torill Nøst internettside www.torillnost.no

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.