Film

FILM: THE GANG'S ALL HERE, 1943

En skikkelig kultklassiker blant de utallige amerikanske filmmusikaler, samtidig som den også er høyt elsket blant tilhengere av camp.

Cinemateket USF
Søndag 23. februar kl. 13.00
Torsdag 27. februar kl. 19.00
Søndag 2. mars kl. 21.15
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Åpningssekvensen er legendarisk: "The Lady in the Tutti-Frutti Hat", med Carmen Miranda, som var en megastjerne i USA under krigen, er et overdådig nummer, som fikk problemer med sensuren i flere land siden de lettkledde dansedamene følsomt håndterte veldig store, fine bananer.

Selve handlingen i filmen følger en godt kjent boy-meets-girl tematikk. Den unge soldaten Andy Mason møter nattklubbsangerinnen Eadie i New York, og de to innleder et forhold. Andy reiser i krigen, og vender hjem som en krigshelt. Hans far arrangerer en storslagen velkomstfest på godset han eier, og hyrer tilfeldigvis inn Eadie som en av danserne til festen. Under forberedelsene oppdager hun at Andy har vært forlovet med barndomskjæresten Vivien lenge før Eadie møtte ham.

Filmregissøren og koreografen Busby Berkeley var en viktig kreativ skikkelse i musikalfilmsjangeren fra 1930 til 1950. Han lot ikke sine dansere begrenses av teaterscenen, men lot dem danse videre ut i "virkeligheten" i påkostete filmsett og scenografi. Han var også kjent for sin dristige koreografi, ganske seksuelt ladede danser, og ikke minst for at han ved kreativt kamerabruk fikk danserne og kulissene til framstå i overdådige, kaleidoskopiske former på lerretet. Berkeley gjorde dansenumrene virkelig til film. I The Gang’s All Here presentert i strålende Technicolor, og godt understøttet av Benny Goodman og hans orkester.

Torsdagsfilmen/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.