Film

FILM: SEE NO EVIL, HEAR NO EVIL - 1989

Intet hørt, intet sett og hysterisk morsom

Cinemateket USF
Tirsdag 25. februar kl. 21.00
Onsdag 26. februar kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Richard Pryor og Gene Wilder lagde fire filmer sammen over en periode på femten år mellom 1976 og 1991. See No Evil, Hear No Evil var den tredje av disse, og selv om kritikerne ikke akkurat var overbegeistret, var den en suksess hos publikum. Kritikerne klagde over et platt plot, grunne karakterer og dølle action-scener, men publikum syntes å overse slike filmatiske teknikaliteter og heller fokusere på det som er filmens store styrke: den er hysterisk morsom.

I filmen er Richard Pryor blind, og Gene Wilder døv. En dag blir de vitne til et mord – eller, sammen er de et form for vitne. Wilder hørte ikke skuddet, men fikk med seg at morderen hadde pene ben. Pryor så ikke hvem som skjøt, men han kjente duften av hennes gode parfyme.

Diverse hendelser leder til at politiet ender med å mistenke de to for å være morderne. Jaget av politiet må de to prøve å finne den egentlige morderen for å bevise sin uskyld.

See No Evil, Hear No Evil er en komedie av den typen 1980-tallet er notorisk kjent for – komedier som alle tenåringer med tilgang til en VHS-spiller leide med seg hjem fra videosjappa. Men i motsetning til veldig mange andre av sine artsfrender, ikke bare tåler See No Evil, Hear No Evil et gjensyn 25 år etter premieren – den har faktisk vokst. Det kan virke som filmens humor er mer tilpasset 2014 enn 1989. Selv om det filmtekniske og dramaturgiske fortsatt ikke mottar stående ovasjoner, innfrir den komediens viktigste funksjon: man ler.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.