Film

FILM: A FIELD IN ENGLAND, 2013

Ben Wheatley og Amy Jump med et dypdykk i okkult ondskap - et visuelt mesterverk som må snakkes om etterpå

Cinemateket USF
Torsdag 13. februar kl. 19.00
Søndag 16. februar kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

Denne filmen er en labyrint; en gåtefull fabel som slett ikke gir fra seg sine hemmeligheter med letthet. Den er imidlertid også et visuelt mesterverk, med enkeltsekvenser som vil leve lenge hos tilskueren. En filmopplevelse det er behov for å snakke om etterpå.

Er filmen bare en rusliknende hallusinasjon, okkult skrekkfilm eller en intellektuell lek med publikum? Wheatley selv gir ingen svar, men demonstrerer nok en gang sitt makeløse talent. I denne fasinerende verden hersker mørket, og dypt nede i korrumperte sinn rører det seg noe okkult og uforklarlig.

Filmens handling er lagt til en tid hvor troen på magi og alkymisme er reell. Det er midt under den engelske borgerkrigen rundt 1650, som på mange måter handlet om kongens, religionens og folkets makt. På en finurlig måte speiler A Field in England disse temaene, som i sin helhet utspiller seg på en vakker eng et ikke navngitt sted i England. Nærheten til jorden, en nesten panteistisk hyllest til eller frykt for naturens krefter, gjennomsyrer filmen.

En liten gruppe tilsynelatende tilfeldige menn forlater et større slag, lokket av utsiktene til skummende ale. Der ute venter imidlertid det store mørket, og selv om det er menneskene som utfører handlingene, er det nærmest som om ondskapen kommer fra landskapet selv.

(Torsdagsfilmen)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.