Konsert

Borealis 2014: Francois Sarhan - The last lighthouse keepers

En black box. En perkusjonist. En pianist. En lydeffekt-maker og en skuespiller. Publikummet i midten.

Studio USF
Fredag 21. mars kl. 21.00 // Kr 200/150 (inkl. samtale med komponisten etter forestillingen)
Lørdag 22. mars kl. 17.00 // Kr 150/150
Forsalg billetter Ticketco.no

Tekst fra Borealisfestival programomtale:
‘The Last Lighthouse Keepers’ er en særegen og surrealistisk opplevelse, der strålen fra et fiktivt fyr slår av og på alt som skjer og definerer scenerommet. I det øyeblikket når du gjentar en handling er det begynnelsen på et ritual, akkurat som det sirklende lyset over publikummet som skaper repetisjon og transe.

Stykket gir rom til fremføring av musikk, plass til video. Her dobler stemmer instrumenter, og hvor en scenografi, laget av papir, selv blir til en skuespiller gjennom å  flyttes og forandres på, og til slutt ødelegges.
Publikummet vil bli tvunget til å bevege på seg og holdes våken, noe som vil gi dem et visst engasjement og samtidig en viss sårbarhet. Resultatet blir forhåpentligvis en vennligere opplevelse enn en tradisjonell, fremovervendt forestilling, mer av en rockekonsert, der publikummet nyter showet sammen. Og på en måte er de siste fyrvokterene også publikum.

‘The Last Lighthouse Keepers’ er basert på en surrealistisk tilnærmingsmåte, som begynte med oppdagelsen i begynnelsen av 1900-tallet gjennom Freud av den store betydningen drømmeren og det underbevisste har. Sarhan ønsker å framheve sjiktene av det som vi er og hva vi gjør gjennom vår innbilningskraft, og tolke det ubevisste, hans konsepsjon er anti-materialistisk og anti-pop.

CÉLINE BERNARD foley artist
MARK KNOOP piano
ADAM ROSENBLATT percussion
FRANÇOIS SARHAN actor
SHILA ANARAKI coach & dramaturgy

I samarbeid med Ny Musikk Bergen.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.