Teater

BIT Teatergarasjen: Spreafico/Eckly - Catholic 1991

Catholic 1991 er en collage av bilder, sitater, dans, musikk, teater og ideer om det tyvende århundres slutt, om 90-tallet og den generasjonen som feiret sin ungdom disse årene

Fredag 25. april kl. 19.00
Lørdag 26. april kl. 19.00
Kr 220/110
Forsalg Billettservice.no

Fra BIT Teatergarasjens programomtale:

Allerede i 1991 hadde vi en idé om 80tallet. Likevel, fjorten år etter hundreårs-jippoen har vi ennå ingen klar formening om 90tallet. Årsaken er at ingen egentlig formet disse årene. Avslutningen av forrige århundre er fortsatt i en limbo.

Catholic 1991 er en apatisk generasjons selvopptatte forsøk på botsgang for sine to synder: selvopptatthet og apati. Dette følger av at 90tallet var et katolsk tiår. Dette vises ikke bare i et århundres avslutning og alle de endetidsforestillinger det førte med seg, med påfølgende nostalgi og dekadanse, men katolsk betyr også universelt, noe som for alvor ble virkeliggjort med globaliseringen. Og hva var vel ikke 90tallet om ikke barokt, patetisk, med sans for drama og sterke kontraster og klimaks? Forestillingen dykker inn i denne materien og belyser hvordan det nettopp er de katolske kulturer som er de opprinnelige former for den globale, høylytte, teatrale og dekadente 90tallskulturen.

 Catolic 1991 er et katolsk kunstverk i seg selv, en høylytt iscenesettelse, en stor og analog powerpoint om teatral representasjon gjort med scenografi, dansere og musikk, i et iherdig forsøk på å forstå og vise 90-tallet i en ikonisk og historisk sammenheng.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.