Teater

BIT Teatergarasjen: Some use for your broken clay pots - Christophe Meierhans (BE)

Studio USF
Fredag 11. april kl. 19.00
Lørdag 12. april kl. 19.00
Kr 220/110
Billetter i forsalg på Billettservice.no

Fra BIT Teatergarasjens programomtale:
Ostrakisme var en prosedyre det athenske oldtidsdemokrati brukte for å beskytte seg mot tyranner. I en folkeforsamling hvor minst 6000 stemmeberettige var til stede, kunne man skrive ned navnet på en politiker man ville ha fjernet på et potteskår (ostrakon). Den som fikk flest skår, kunne bli landsforvist i 10 år.

Some use for your broken clay pots tar opp denne ideen i en nøye regissert pressekonferanse for en moderne partipolitisk organisering. Her foreslås et system som ikke er basert på valg ut fra framtidige løfter, men diskvalifisering basert på kjente handlinger. Christophe Meierhans har fått eksperter i historie, politikk og filosofi ved belgiske universiteter til å hjelpe seg med utformingen av en alternativ grunnlov. Skuespilleren vil forsøke å overbevise oss av all sin kraft om at dette er en interessant, sannsynlig og viktig vei å gå. Vil dette endre betydningen av stat eller borger, og hvordan vil våre liv kunne se ut i et slikt samfunn? Hvordan ville staten endres, og ville det fortsatt være en stat? Kan vi forestille oss det?

"Og av denne grunn har demokratiske stater institusjonalisert ostrakismen. Likhet er deres overordnede mål og derfor har de ostrakisert og utstøtt fra byen for et tidsrom alle de som syntes å dominere for mye gjennom deres rikdom, eller deres antall venner, eller gjennom annen politisk innflytelse" (Aristoteles).


CREDITS
Concept, realization and actor: Christophe Meierhans
Dramaturgy: Bart Capelle
Conceptual advisor: Rudi Laermans
Advising team: Anne-Emmanuelle Bourgaux (ULB), Rudi
Laermans (KU), Jean-Benoît Pilet (ULB),
Dave Sinardet (VUB)
Constitutional jurist: Anne-Emmanuelle Bourgaux
Scenography: Sofie Durnez
Conception & graphic design publication: The Theatre of Operations
Illustration: Nuno Pinto Da Cruz
Co-production: Kaaitheater (Brussels), Workspace Brus
sels, Vooruit Arts Centre (Gent), Maria
Matos (Lissabon), BIT Teatergarasjen
(Bergen), Kunstenfestivaldesarts (Brussels)
Production: Mokum
Thanks to: Kunst/werk
With the support of: de Vlaamse Gemeenschapscommissie & Government of Flanders

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.