Konsert

NATTJAZZ 26. MAI

FIRE ORCHESTRA + GRIEGAKADEMIETS EKSAMENSKONSERTER

FIRE ! ORCHESTRA
Fire! var opphaveleg ein trio med Mats Gustavson frå The Thing, Johan Berthling frå tape og Andreas Werliin frå Wildbirds & Peacedrums. Veggane på Scene USF vibrerar framleis litt etter dei gjesta oss i 2010 med kollektive improvisasjonar det svingte noko vanvittig av. Megalomanien har nådd bandet, og dei kjem til festivalen i storbandform beståande av dei fremste musikarane i Sverige, inkludert medlem frå Mariam the Believer, Swedish Azz og Soundtrack of our Lives. 100 000 volts frijazz med groove, tradisjon og dekonstruksjon. Orkesterets turné i Norden i januar vart møtt med både fulle hus og euforiske kritikkar. Fyr laus! 

MARIAM WALLENTIN vokal SOFIA JERNBERG vokal SIMON OHLSSON vokal GORAN KAJFES trompet NIKLAS BARNÖ trompet MAGNUS BROO trompet EMIL STRANDBERG trompet MATS ÄLEKLINT trombone PER ÅKE HOLMLANDER tuba ANNA HÖGBERG altsaks MATS GUSTAFSSON tenorsaks, dirigering ELIN LARSSON tenorsaks FREDRIK LJUNGKVIST barytonsaks, klarinett MARTIN KÜCHEN barytonsaks CHRISTER BOTHÉN bassklarinett, guimbri JONAS KULLHAMMAR bassaks ANDREAS SÖDERSTRÖM gitar, lap steel SÖREN RUNOLF gitar DAVID STACKENÄS gitar MARTIN HEDEROS fender rhodes, orgel STEN SANDELL piano, elektronikk, røyst JOACHIM NORDWALL elektronikk JOHAN BERTHLING bass JOEL GRIP bass DAN BERGLUND bass ANDREAS WERLIIN trommer JOHAN HOLMEGARD trommer RAYMOND STRID trommer

GRIEGAKADEMIETS EKSAMENSKONSERTER
Møt morgondagens jazzstjerner allerie i dag. I samarbeid med Griegakademiet si jazzlinje vert eksamenskonsertane for avgangselevane framførd i ei realistisk ramme i festivallokala til Nattjazz. I fjor var det lange køar då Martin Halla hadde sin konsert, nivået er minst like skyhøgt i år.

Konserter i Studio USF frå kl 16.00. Det er GRATIS INNGANG!

Klokkeslett
16.15 NATALIE SANDTORV
17.15 MARIA SKRANES
18.15 ROAR KJELDAHL BERNTSEN
19.00 ANDERS OLAV ESE

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.