Film

FILM: The Hitcher, 1986

Her er vi langt inne på B-filmens territorium, men det er like fullt en fandenivoldsk og fenglsende saga om slemme ting - med Rutger Hauer som landeveispsyko

Cinemateket USF
Onsdag 22. januar kl. 21.00Torsdag 23. januar kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Unge Jim skal kjøre en bil fra Chicago til San Diego. På veien tar han opp en haiker, John Ryder, for å få litt selskap på turen. Dette er definitivt ikke noe sjakktrekk, ettersom den godeste Ryder skal vise seg å være det vi på godt norsk kaller «a bad motherfucker». Innen et kvarter har Ryder trukket kniven mot Jim, prøvd å presse bilen av veien, nesten kjørt ham ned og forsøkt å sprenge ham i fillebiter. Dette er bare opptakten til en tur i terror uten sidestykke i haikerfilmens historie.

Det viser seg etterhvert at Ryder ikke har det travelt med  å drepe Jim. Han er mer opptatt av å skremme vettet av ham, som om Jim er hans publikum og psykopaten en rolle han spiller. Og hvem er han? Politiet har ingen papirer på ham; intet rulleblad, ingen førerkort og intet navn, og dette gir ham nesten en diabolsk aura. Jim blir ikke trodd når han går til politiet, og derfor er det han som blir ettersøkt for Ryders ugjerninger. Det blir med andre ord hett for den vettskremte unge mannen, forfulgt som han er av både psykopaten og politet.

Haikeren er langt inne på B-filmens territorium, men det er like fullt en fandenivoldsk og fenglsende saga om slemme ting som kan skje deg når du minst venter det. Dette skyldes ikke minst Rutger Hauers karakter, en nærmest utenomjordisk skapning som terroriserer landeveien uten annen grunn enn sin egen perverse tilfredstillelse.

Jan Langlo/CiO/red.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.