Film

FILM: OPERASJON OMEGA, 1983

Weekend med døden - regissør sam Peckinpahs siste film

Cinemateket USF
Onsdag 29. januar kl. 21.00
Torsdag 30. januar kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning

John Tanner er den populære programlederen på et landsdekkende TV show. Han har stor makt og han nyter å bruke den. For øyeblikket jobber han med å avsløre CIAs mektige sjef for åpen skjerm. Før han kommer helt i mål med sin etterforskning blir han imidlertid kontaktet av en stillfaren og iskald CIA agent, som avslører at tre av Tanners venner er spioner for Sovjetunionen.

Tanner bestemmer seg for å hjelpe CIA. Huset hans blir utstyrt med overvåkningsutstyr, før han inviterer vennene til en «hyggelig» weekend for å avsløre dem. Men spionenes verden skal snart vise seg å være en livsfarlig lekeplass for amatører.

Operasjon Omega er basert på en roman av Robert Ludlum, og i rettferdighetens navn overfor Ludlum må man konstatere at Peckinpah ikke er helt trofast mot det litterære forelegget. Det har likefullt blitt en spennende thriller som også står som et av de bedre eksemplene på hvilke typer roller Rutger Hauer ble tilbudt etter sin ankomst til Hollywood på begynnelsen av 1980-tallet.

Det vil være å ta hardt i å si at Operasjon Omega er et mesterverk, men det skyldes i hovedsak den aldrende og etter hvert tungt alkoholiserte regissøren Sam Peckinpah. Både Ludlums historie og skuespillerprestasjonene til Hauer, John Hurt, Dennis Hooper og de andre holder intensiteten oppe hos publikum, i det som ble Peckinpahs siste film.

red./olep

The Osterman Weekend. Regi: Sam Peckinpah. USA 1983. Manus: Alan Sharp og Ian Masters, etter en roman av Robert Ludlum. Foto: John Coquillon. Musikk: Lalo Schifrin. Medv.: Rutger Hauer, John Hurt, Meg Foster, Craig T. Nelson, Dennis Hopper, Burt Lancaster m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 42 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.