Film

FILM: Helvetes anatomi, Catherine Breillat 2004

Helvetes anatomi er en løs oppfølger til den notorisk beryktede Romance fra 1999, og igjen har Catherine Breillat med seg den italienske pornostjernen Rocco Siffredi i en av hovedrollene

Cinemateket USF
Onsdag 22. januar kl. 19.00
Torsdag 23. januar kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Dette er en av filmene i serien "Ubehag på film".

Siffredi spiller en homofil mann som blir hyret av en kvinne som vil utforske sin egen kvinnelighet ved å eksponere seg for en antatt «nøytral» tilskuer. Foranledningen er en kveld på et homofilt diskotek, hvor hun – en smellvakker, attraktiv kvinne – blir sjokkert over at det ikke er noen som begjærer henne. Derfor vil hun vite hvordan hun egentlig er, som kvinne, vurdert av en mann som (i utgangspunktet) ikke er interessert i å erobre henne seksuelt.

Breillat har laget en knallhardt feministisk film som handler om (det hun mener er) menns naive forhold til kvinner, som blant annet består i at menn blir frastøtt ved tanken på at kvinner menstruerer. Filmen består følgelig av lange og ekstremt blodige og grafiske sex-scener som kanskje er ment å sjokkere spesielt den mannlige delen av publikummet, og som gjør Helvetes anatomi til det hittil drøyeste kapitlet i Breillats filmatiske utforskning av kvinnelig seksualitet — et prosjekt hun har forfulgt siden debutfilmen En riktig ung jente (Une vraie jeune fille) fra 1976, og som hun etter sigende har tenkt å avslutte med denne filmen. Et særdeles blodig punktum.

Under filmfestivalen i Berlin introduserte Breillat denne filmen med å si at «This is my most radical film yet…». Og det kan vi trygt skrive under på.

Jan Langlo/CiO

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.