Film

FILM: Fem korte filmer om Edvard Munch

55 minutter med dokumentar- og kortfilmer om, og inspirerte av, Edvard Munch

Cinemateket USF
Onsdag 11. desember kl. 19.00
Tirsdag 17. desember kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

GLIMT FRA EDVARD MUNCH’S LIV
Regi: Martin S. Knutsen. Norge 1957. Manus: Johan H. Langaard. Foto: Sigurd Angell. Musikk: Jolly Kramer-Johansen. Kommentarer: Reidar Revold. Digital kopi, s/hv, 11 min.
En kort gjennomgang av maleren Edvard Munchs vei fra ung kunststudent til verdenskjent maler. Filmen viser oss en rekke av Munchs verker, fra tegninger og malerier til litografier og fresker. Vi får også se bilder fra boligene hans på Åsgårdstrand og Ekely, og tegningen av det planlagte Munch-museet i Oslo. Dokumentaren inneholder også unikt filmmateriale av Munch som maler i hagen på Ekely, samt film fra Edvard Munchs begravelse.

EDVARD MUNCH 1863 – 1944
Regi: Ulf Balle Røyem. Norge 1963. 35 mm, farger, 11 min.
Edvard Munch sett gjennom hans malerier og grafikk. Munch tok opp i seg ulike stilstrømninger mot slutten av 1800-tallet; realisme, impresjonisme og nyromantikk og ble en av de første ekspresjonistene i europeisk kunst.

ANSIKTER
Regi og manus: Anja Breien. Norge 1969. Foto: Halvor Næss. 35 mm, farger, 7 min.
En film om ansikter – om uttrykk – om situasjoner. Med utgangspunkt i et dikt av den danske lyrikeren Poul Borum, lest av Claes Gill, formidles ansikter i Edvard Munchs bilder. Filmen vant sølvmedalje ved Kunstfilmfestivalen i Venezia i 1970.

EDVARD MUNCH – ET SELVPORTRETT
Regi og manus: Paul Rene Roestad, Jan Olav Brynjulfsen og Jan Erik Düring. Musikk: Fartein Valen. Norge 1978. 35 mm, farger, 18 min.
Edvard Munchs studier av egen person slik de framstår i hans selvportretter og notater, gir et enestående innblikk i det Munch så intenst ønsker å skildre i sin kunst, sitt forhold til verden og menneskene som omga ham.

EDVARD MUNCH – POST MORTEM
Regi og manus: Skule Eriksen. Norge 1989. Foto: Kjell Vassdal. Musikk: Randall Meyers. 35 mm, s/hv, 9 min.
Edvard Munch var også opptatt av fotografiet. Denne filmen er basert på Munchs egne fotografier, mange av dem selvportretter. Han kalte dem sine «skjæbnefotografier».

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.