Film

GRINDHOUSE DOUBLE-BILL FILM: DEATH PROOF

Tre damer i trangt tøy hevner seg på en arrete slesk jævel som kjører monsterbil. Og hvem laget denne filmen? Quentin Tarantino såklart.

Cinemateket USF
Tirsdag 26. november kl. 19.00
Onsdag 27. november kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

NB: Vises som double bill, sammen med Planet Terror samme kveld. To filmer for prisen av én.

The car is better than safe. It’s death proof
For Austins hotteste DJ, Jungle Julia, er skumringstiden den eneste tiden. Som skapt for å henge ut med Shanna og Arlene, to av sine beste venner. De er tre attraktive jenter, på vei gjennom natten, på Guero’s – og Texas Chili Parlor.

Ikke all oppmerksomhet er like ønskelig. Noen holder dem under oppsikt. Stuntmannen Mike, en arrete jævel, herjet av vær og vind, har full kontroll fra sitt tilholdssted – sittende bak rattet i et monster en bil. Mens de tre jentene starter inntaket av kveldens drikke, er Mike klar med sitt våpen. Motorbruset fra hans blå-hvite monster er allerede påtakelig, bare få skritt utenfor baren.

Quentin Tarantino traff blink på begynnelsen av 1990-tallet, da han kom med de referansetette filmene Reservoir Dogs (1991) og Pulp Fiction (1994). Han omfavnet sin egen populærkulturelle arv, trakk fram til dels fallerte skuespillere som Bruce Willis og John Travolta, og fikk dem til å se kule ut igjen. Tarantino var en mester i småfrekk rekontekstualisering, en linje han har fulgt helt frem til i dag.

red.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.