Film

Film: Omringet - Arne Skouen

Arne Skouens tredje film med handling fra annen verdenskrig. Beskyttet av overlegen Tor og hans kone Anne, kommuniserer Per med London fra sin hemmelige radiostasjon øverst i Rikshospitalets kvinneklinikk i Oslo.

Cinemateket USF
Tirsdag 12. nov. kl. 21.00
Onsdag 13. nov. kl. 19.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Den forrige radiotelegrafisten, Frimann, er ettersøkt av tyskerne, og har fått ordre av Hjemmefronten om å komme seg til Sverige. Men noe holder ham tilbake: Kjæresten hans venter barn når som helst. Da Gestapo tar tilhold i leiligheten hennes og Frimann omsider oppsøker henne, oppstår en skuddveksling.

Omringet er Arne Skouens tredje film med handling fra annen verdenskrig. Filmen er bygd over Knut Hauglands bok om sine egne opplevelser. (Den samme Haugland som deltok under tungtvannsaksjonen på Rjukan og som etter krigen ble med Thor Heyerdahl på Kon-tiki over Stillehavet). Skouen var ikke primært opptatt av det historiske, og flyttet konflikten over på et mer universelt, psykologisk plan. Hva gjør ekstreme ytre omstendighetene med enkeltmennesket?

Kritikerne var jevnt over veldig fornøyd med filmen. Aftenpostens Sven Krohn: «Det er godt å konstatere at det finnes noen som arbeider for å heve nivået i norsk filmproduksjon. [...] Filmens annen og store og positive innsats ydes av Rolf Kirkevaag, debutanten på det hvite lerret. Jeg vet ikke hva jeg hadde ventet av Kirkevaag, men ett er sikkert efter denne filmen: Han har talent utover det å underholde i radio.»

CiO/red.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.