Film

FILM: KIDS RETURN, Takeshi Kitano - Japan

En satire over det japanske samfunnet; et samfunn som i altfor lang tid har villet unngå å konfrontere baksiden av den høye økonomiske veksten og den politiske stabiliteten.

Onsdag 20. nov. kl. 19.00
Torsdag 21. nov. kl. 21.00
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Spørsmålet er ikke hvordan dø – men hvordan leve videre
Shinji og Masaru er bekymringsfrie elever ved en annenrangs videregående skole. De fordriver dagene med å surre rundt uten mål og mening. De mobber lærerne, forstyrrer de mer flittige elevene med sykkelkunster i skolegården og investerer lange timer i favorittkafeen. På en kafe får de sitt første møte med den lokale yakuzaen. Masaru får juling. Ydmyket oppsøker han en bokseklubb og begynner å trene. Shinji blir dratt med. Det viser seg snart at Shinji har mer talent enn Masaru, han begynner å trene hardt og vinner etter hvert kamper. Masaru gir raskt opp sin karriere som bokser. Da de møtes neste gang, har Masaru sluttet seg til yakuzaen. Shinji har kommet under innflytelse av en eldre bokser som aldri nådde sine mål. Han lærer ulovlige slag og introduseres for doping. Den engang så lovende unge bokseren blir snart en håpløs taper.

Kids Return er en satire over det japanske samfunnet; et samfunn som i altfor lang tid har villet unngå å konfrontere baksiden av den høye økonomiske veksten og den politiske stabiliteten; et samfunn som belønner konformiteten og avviser opprøret. Kitanos sympati ligger alltid hos samfunnets mer marginale eksistenser: tapere, skrullinger eller andre mistilpassede. Han tar også i denne filmen utgangspunkt i disse for å skildre og tilby sin tolkning av samtidens Japan – et Japan preget av verdimessig forfall.

Kids Return 2 hadde premiere i Japan i oktober 2013.

olep

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.