Film

Film: Jodorowskys Santa Sangre

Denne filmen smelter sammen det bestialske med det vakre, det morsomme med det tragiske og døden med livet.

Vises tirsdag 8. oktober kl. 21.00
og onsdag 9. oktober kl. 19.00.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

1980-tallets mest undervurderte film?
Som få andre filmer vi har sett evner Santa Sangre å smelte sammen det bestialske med det vakre, det morsomme med det tragiske, det deformerte med det skjønne og døden med livet.

Filmener en skildring av Fenix’ bisarre liv og levned. Åtte år gamle Fenix jobber som mimeartist og magiker på Gringo Sirkus i Mexico City. Fenix’ eneste virkelige venn er sirkusets heltatoverte kvinnes døvstumme adoptivdatter Alma. Hans far Orga, en brutal amerikansk alkoholiker, er knivkaster ved sirkuset. Fenix’ mor, Concha, er en religiøs fanatiker. En kveld oppdager Concha sin mann i armene på den tatoverte kvinnen, og det etterfølgende er et horrorshow av lemlestelse som beskrives bedre i filmen enn på papiret. Vi møter Fenix igjen ti år senere, da han rømmer fra mentalsykehuset han har vært innlagt på. Han gjenforenes med moren, og de to returnerer til sirkuslivet med et bisart og tragisk fusjonsshow, der de to aparte personene smelter sammen til én.

Å kalle Santa Sangre for en skrekkfilm er å ikke yte den rettferdighet, for i likhet med Jodorowskys andre filmer er det en film som eksisterer utenfor nesten alle kategorier andre enn hans egne. Den er en orgie i sanseløs fortellerglede og visuell storslagenhet, hvor skrekk og poesi mikses til en både rørende og pervers historie om tapt uskyld og barndommens traumer.
Santa Sangre. Regi: Alejandro Jodorowsky. Mexico/Italia 1989. Manus: Alejandro Jodorowsky, Roberto Leoni og Claudio Argento. Foto: Daniele Nannuzzi. Musikk: Simon Boswell. Medv.: Axel Jodorowsky, Blanca Guerra, Guy Stockwell, Adan Jodorowsky m.fl. Utleie: egen kopi. Engelsk tale, utekstet. Digital video, farger, 2 t 3 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.