Foredrag

BIFF SEMINAR: Sikkerhet og risiko - fra Aden til Guineabukten

Få innblikk i selvtekt, pirater og geriljasoldater på seminar med Rachel Boynton og Adam Ciralsky, regissøren av hhv. "Big Men" og "The Project"

Onsdag 23. oktober
kl. 14.50 - 20.00 i Cinemateket USF
Filmvisninger av The Project og Big Men
Paneldebatt fra kl. 18.30
Påmelding til maritim@biff.no, kr 300

Bli med regissørene Rachel Boynton (BIG MEN) og Adam Ciralsky (THE PROJECT) på et seminar og få innblikk i interessante problemstillinger rundt selvtekt, hardbarkede leiesoldater, uforutsigelige rekrutter, lumske pirater og rasende geriljasoldater.

Etter filmvisningene (kl. 18.30) blir det samtale med utgangspunkt i filmenes tema, med Inge Amundsen (CMI, Chr. Michelsen Institute), Åse Gilje Østensen (Sjøkrigsskolen) og Haakon Svane (Norges Rederiforbund).

THE PROJECT
er filmen om leiesoldater som trener opp paramilitære grupperinger i Puntland i Somalia for å få bukt med piratene. En spennende film om hvordan de kommer i kontakt med piratene – og ikke minst om ofrene for gisselaksjonene.

Mye av fokuset på piratvirksomheten i Somalias farvann er borte etter at tiltak er satt i verk for å få bukt med problemet. Guineabukten er blitt verdens nye piratsentrum. Nigerdeltaet er rikt på olje, men misnøyen med korrupte politikere og øvrige myndigheter har ført til at geriljasoldater tar saken i egne hender og plyndrer olje og andre ressurser.

Filmskaperen Rachel Boynton har brukt fem år på å lage filmen BIG MEN – om nettopp geriljaen i Nigerdeltaet. Vi får innblikk i en verden som sjelden er dokumentert så intimt på film. Men dette er også beretningen om et amerikansk oljeselskap som finner forekomster utenfor Ghanas kyst og håper på konsesjoner for å bore her. Selv Erik Solheim er med for å gi ghaneserne gode råd.

 
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.