Debatt

BIFF DEBATT: Verdenshavenes tilstand

Bli med på et spennende seminar med visning av marinbiologen Rob Stewarts film REVOLUTION og debatt med fagfolk og forskere fra UiB og GRID

Torsdag 24. oktober kl. 11.45 - 15.10
Paneldebatt fra kl. 13.30.
Pris: Vanlig billettpris kr 85, inkluderer debatt.

I filmen REVOLUTION tar marinbiologen Rob Stewart oss med på en reise på og under vann og viser oss hvilke alvorlige konsekvenser som er i ferd med å skje. Spesielt opptatt er han av korallrevenes skjebne i mange farvann.
Etter filmen, kl.13.30, blir det paneldebatt om filmens tema med:

Bjarte Hannisdal (Forsker ved senter for geobiologi, Universitetet i Bergen) // Peter Harris (Forsker, GRID-Arendal) // Jeppe Kolding (Førsteamanuensis ved institutt for biologi, Universitetet i Bergen) // Øyvind Paasche (Leder for Bergen marine forskningsklynge, Universitetet i Bergen) // Jan Helge Fosså (Forsker og marinbiolog, Havforskninginstituttet) // Moderator Karin Pittman (Professor ved institutt for biologi, Universitetet i Bergen).

BIFF har i mange år «tatt temperaturen på kloden» ved å vise en rekke filmer om klima- og miljøutfordringer vi står overfor. Denne gangen tar vi et dypdykk i verdenshavene og de menneskeskapte truslene som blir stadig tydeligere.
OM REVOLUTION: Marinbiolog og undervannsfotograf Rob Stewart vil redde haiene, men finner ut at overfiske ikke er det eneste problemet. Korallrevene dør på grunn av forsuring, og havets framtid er fullstendig avhengig av hvordan vi mennesker lever. Alt henger sammen, og Stewart må opp på land for å ta opp kampen mot karbonutslipp og fossile energikilder. Fra korallidyll i Papua Ny-Guinea til klimatoppmøter i Cancún, møter vi aktivister og eksperter som forklarer hvilke dramatiske konsekvenser våre hundre år med fossil fråtsing har for verdenshavene. Vi kan stå overfor en endring jorden ikke har sett maken til på 65 millioner år. En revolusjon må definitivt til.

Stewarts ekspertise som fotograf kommer til sin fulle rett i REVOLUTIONs nydelige naturbilder. Regissøren fokuserer på fascinerende detaljer, samtidig som han presenterer oss for det store bildet i all dets majestetiske kraft. Hans engasjement smitter, og denne gangen er det intet mindre enn menneskehetens skjebne som står på spill. REVOLUTION er en vakker og opprørende film fra mannen bak den prisbelønnede BIFF-suksessen SHARKWATER.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.