Konsert

GHOST - Support Dead Sole og Night

Svensker i kardinalkapper som får enorm oppmerksomhet fra både prominente rockere til trendmagasiner. Spektakulært liveshow med Papa Emeritus II som seremonileder.

Røkeriet USF
20. september
i dag: Tider for kveldens konsert med Ghost:
Dører kl. 20.00 // Night 20.30 // Dead Soul 21.15 // Ghost 22.15. Endringer kan skje.

Kr 300. Billettsalg i døren og
forsalg Billettservice.no

Billetter i salg fra 20. september klokken 09.00 via billettservice.no
Hvem skulle trodd at en gjeng ansiktsløse svensker i kardinalkapper skulle bli den store snakkisen i både indie-kretser, trendmagasiner og metal-undergrunnen? Bandet har også gjentatte ganger blitt hypet av prominente rockere som Dave Grohl fra Foo Fighters og Metallica-frontmann James Hetfield. Førstnevnte spiller endog trommer på bandets coverversjon av ABBA sin "I'm a Marionette".

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten de har blitt gjenstand for de siste årene ligger nok i summen av sjokkeffekten, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de sjokkerende fengende låtene.

Bandet har bakgrunn fra ulike metal-konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler på alt fra klassisk 60- og 70-tallsrock som Blue Öyster Cult og Black Widdow. Ja, man kan endog finne spor av The Beatles-psykedelia og ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret. 

Debuten "Opus Eponymous" ble fort en stor undergrunnsfavoritt, mens oppfølgeren "Infestissumam" med giganten Universal i ryggen sendte dem rett til topps på albumlisten i hjemlandet. Platen nådde en svært respektabel 8. plass her hjemme og singelen "Year Zero" har vært listet på P3.

Bandets liveshow er mildt sagt noe for seg selv. Setting kan minne om en katolsk messe hvor sentrale element kanskje har fått et litt annet innhold enn det man vanligvis forbinder med en slik seanse. Papa Emeritus II er seremonileder og forretter naturligvis messen med en kledelig italiensk aksent. Den sorte humoren sitter løst med andre ord. 

I disse dager drar bandet på stadionturné med Iron Maiden i Sør-Amerika etter en intensiv festivalsommer og hektisk turnering i både Europa og USA.

Ghost har med seg Dead Sole og Night som support. Førstnevnte er signert til In Flames-vokalist Anders Fridéns label Razzia.

Vergeordning for de under 18 år. Lenke til vergeskjema. Printes ut, fylles ut og leveres ved billettkontrollen.

Henvendelser om presseakkreditering skal gå til arrangør: Bergen live.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.