Film

Film: Jørgen Leth - 66 scener fra Amerika/Nye scener fra Amerika

En dokumentarfilm om USA i dag. Den inneholder stort og smått, begivenheter, ting, mennesker, tanker og følelser.

Jørgen Leth sier selv om 66 scener fra Amerika: «En dokumentarfilm om USA i dag. Den inneholder stort og smått, begivenheter, ting, mennesker, tanker og følelser. Det er en samling av bilder fra dette store landet, som på mange måter er fremmed og uoverskuelig for oss, men som vi likevel må speile vår egen kultur i, og som våre drømmer – enten om vi vil det eller ikke – må forholde seg til. Filmen er en personlig, subjektiv fremstilling, fylt med opplevelse og sansning. Holdningen har vært å registrere det som fascinerer meg ved det jeg ser, og sette det i en overraskende sammenheng.»
DFI

66 scener fra Amerika. Regi: Jørgen Leth. Danmark 1982. Manus: Ole John. Foto: Dan Holmberg. Kommenator: Jørgen Leth. Utleie: DFI. Dansk tale, utekstet. Digibeta, farger, 42 min. (Vises sammen med Nye scener fra Amerika. Programmets totale varighet 1 t 17 min.)

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.