Film

FIlm: Jodorowskys Dune - ”To me, Dune will be the coming of a god!”

En svært underholdende fortelling om ett av filmhistoriens mest fascinerende prosjekter. Den er også en usedvanlig morsom dokumentarfilm – ikke minst er den 84 år gamle Jodorowsky en utømmelig fontene av gullkorn.

Vises tirsdag 1. oktober kl. 19.00
og torsdag 3. oktober kl. 21.15.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning.

Den viktigste filmen som aldri ble laget
Etter suksessen med The Holy Mountain (se egen omtale), ga produsent Michel Seydoux Alejandro Jodorowsky frie tøyler til sitt neste prosjekt. Jodorowskys første innskytelse var å filmatisere Frank Herberts kritikerroste og bestselgende science fiction-roman ”Dune”. Jodorowsky hadde ikke selv lest boken, men en venn av ham som hadde det mente den var skikkelig bra.

Ambisjonene for Dune var megalomane selv i Jodorowsky-målestokk: Dune skulle ikke bare være en stor film, den skulle være en profet – ”To me, Dune will be the coming of a god!”. For å oppnå dette satte regissøren sammen en gruppe ”spirituelle krigere” bestående av tegneserieskaperen Jean ”Moebius” Giraud, maleren og designeren H.R. Giger, illustratøren Chris Foss og spesialeffektspesialisten Dan O’Bannon. Selv om de aldri lyktes i å filmatisere Herberts bok, satte denne konstellasjonen sitt tydelige spor på sci-fi-historien: Både filmer som Alien, Blade Runner og Det femte element, samt tegneserier som Inkalen og Metabaronenes kaste, springer direkte eller indirekte ut av dette samarbeidet.

Jodorowsky’s Dune er en svært underholdende fortelling om et av filmhistoriens mest fascinerende prosjekter. Den er også en usedvanlig morsom dokumentarfilm – ikke minst er den 84 år gamle Jodorowsky en utømmelig fontene av gullkorn. ”I am raping Frank Herbert!” er bare toppen av isfjellet.
Aksel Kielland
Jodorowsky’s Dune. Regi: Frank Pavich. USA 2013. Foto: David Cavallo. Musikk: Kurt Stenzel. Medv.: Alejandro Jodorowsky, Michel Seydoux, H.R. Giger, Chris Foss, Brontis Jodorowsky, Nicolas Winding Refn m.fl. Utleie: egen kopi. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 25 min

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.