Konsert

MOPTI + Mugu Ensemble

Dobbelt sett: Mopti som ble kåret til årets unge jazzmusikarar av Jazzintro 2012, ein kvintett med Don Cherry-inspirasjon + Mugu Ensemble frå Jazz i sikte 2013
Billetter kr. 180/120 (medlem)
Forsalg Billettservice.no
Dørene åpner kl. 20.00
Konsertstart kl. 21.00

Åtte spanande band med unge, dyktige jazzmusikarar vart handplukka til å delta i Jazzintro 2012, og i løpet av våren og sommaren spelte desse Jazzintro sine innleiande rundar på landets største jazzfestivalar. Her er vinnaren!

Mopti er ein jazzkvintett som søkjer inspirasjon frå tida Don Cherry-låta Mopti er frå: Ei fri tilnærming til musikk, og et ønske om å oppnå ei kollektiv samkjensle i musikken. Mopti speler både afroinspirerte låtar, men søkjer også å etablera eit meir moderne utrykk. Bandet har utspring fra Norges Musikkhøgskole.  

Les om Mopti frå Jazzwise.com sin synsvinkel. 

HARALD LASSEN tenorsaksofon // KRISTOFFER EIKREM trompet // DAVID ALEKSANDER SJØLIE gitar // CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN bass // ANDREAS WILDHAGEN trommer

Mopti på facebook 

MUGU Ensemble
Talentutviklingsprogrammet Jazz i Sikte 2013 vart ein udelt suksess. Forutan å vere ansvarleg for rytmeseksjonen i vinnarbandet MUGU, stakk trommelsager Tore Ljøkelsøy også av med ei eiga kroning. Som ”Årets Instrumentalist” blei han utmerka med ein spelejobb på Jazzforum sitt haustprogram. Med seg har han eit knippe musikarar med utspring i MUGU og Griegakademiets Jazzline. Låtane er skrive av Ljøkelsøy, framførd akustisk med fokus på lytting og samspel i ein frekk og polyrytmisk runddans.

TORE LJØKELSØY trommer // MORTEN SMITH LIEN, JON TRYGVE OLSEN, ARNFINN GURSLI LANGESÆTER saksofonar // TANCRED HEYERDAHL HUSØ trompet // NILS HENRIK SAGVÅG bass
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.