Teater

METEOR: Old chaos/New Order

To dansere utdannet i Moskva har ett felles mål: Å bli det vestlige teatrets nye sensasjon. De forteller sin historie med popsanger, dans og pantomime.

Studio USF
Vises 22. oktober kl 19.30 // 23. oktober kl. 19.30
Kr 220/110
Forsalg Billettservice.no

I sitt nye samarbeid har Oleg Soulimenko og Andrei Andrianov sikret seg støtte fra internasjonalt kjente kunstnere. Sammen med dem tar de fatt i en søken etter sin kunsts framtid og den arven de eventuelt vil etterlate seg. Det sentrale spørsmål er hvordan en arv kan formes fra kunst som egentlig bare kan innskrives i den vestlige performance- og kunsthistorien siden jernteppets fall.

Etablerte størrelser som Markus Schinwald, Robert Steijn, Janez Janša, Meg Stuart og Steve Paxton vil assistere dem i jakten på svar på dette spørsmålet. De fem kunstnerene ble bedt om å hjelpe dem utvikle små scener og instruksjoner for begynnelsen, midten og slutten på en stykke samtidsperformance. Ut fra disse totalt forskjellige bidragsyterene - alle ville helst skrive slutten - har de to russerne utviklet sitt verk. I denne forestillingen løper performancekunst fra alle kompassets ytterpunkt sammen langs tradisjonelle og nye begynnelser, og danner en potensiell ny orden i en tilsynelatende grenseløs globalisert verden.

Stykket er en festlig blanding av humoristisk og hardcore samtidsteori, fornøyelig på alle nivåer.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.