Teater

Meteor: Me and Stalin

Danseren Nadias fascinasjon for Stalin kan spores tilbake til et minne i hennes barndom, da bestemoren fortalte at hun hadde grått da Stalin døde. Nadia var sjokkert. Hennes bestemor led under dette regimet.

Vises 19. oktober kl. 19.30  // 20. oktober kl. 19.30. Film. Én times varighet.
Kr. 220 / 110.
Forsalg Billettservice.no.
Billettsalg ved inngangen.

Da Nadia nylig så filmen The Funeral of Stalin av Mikheil Chiaureli - en film som ble tildelt Stalinprisen seks ganger - opplevde Nadia at hun gråt selv.

Filmen er en timeslang dokumentar om hvordan mennesker fra Sovjetunionen og utlandet kom for å ta farvel med sin leder. Hva rørte henne slik? Var det den gigantiske skalaen av forbrytelser som denne personen var skyldig i, og den mengden løgner som en enorm befolkning var blindet av? Skapte det massive spetakkelet en slags beundring, eller skapte det en kamp inni henne selv om å få klarhet i virkeligheten bak? Eller var det frykten som var blitt overlevert fra generasjon til generasjon, lukten av død og katastrofe som fikk henne til å føle seg liten og identifisere seg med massene?

Nadias bilder og historier, dans og sang trekker publikum gjennom maktmekanismer og kunst som politisk våpen. Hva står vi igjen med dersom den skapte virkeligheten vi eksisterer i plutselig anses som falsk? Hva skjer hvis vi oppdager at forskjellige ideologier bruker samme mekanismer? Og er kollektivitet egentlig en forgiftet term?

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.