Teater

Meteor: Livestock - et oljeeventyr

Troll, Snorre og Heidrun har reist seg fra dypet i Nordsjøen og flyter langsomt, men sikkert inn i nåtidens fortelling om oljenasjonen Norge.

LIVESTOCK / KAREN SKOG ORKESTER: ET OLJEEVENTYR

Vises 17. og 18. oktober. 
Studio USF kl. 19.30.
Kr. 220 / 110
Forsalg på Billettservice.no
Billettsalg også ved inngangen.

Fra BIT Teatergarasjens programinformasjon: 
«Ig was daar after di werlt haftet gefundet olie. Ig was ejn av di kinder di upgrowde med zwarte gould. Strieter was gefullt med olie. Overal hadden wi kanals waar det tikke zwarte substans blinkte in di sonskiejn.»

 I Nordsjøens undergrunn pumpes fordums storhet atter full av liv. Troll, Snorre og Heidrun har reist seg fra dypet og flyter langsomt, men sikkert inn i nåtidens fortelling om oljena-sjonen Norge.

Som et postmoderne svar på Asbjørnsen og Moe utforsker LIVESTOCK sin egen rolle i den norske samtiden, hvor fenomenet det norske oljeeventyr lenge har koblet industri og politikk sammen med kunst og kultur. Tilnærmet alle felt på norsk sokkel har navn assosiert med norsk historie, mytologi og folkediktning. Hva oppstår i en slik smeltedigel av kunst, kultur, norsk identitet og olje?

Mellom fakta, fiksjon, myter og egne erfaringer vil LIVESTOCK skape en poetisk og musikalsk bedriftspresentasjon, hvor spørsmålet om hvem vi er og hvem vi var som nasjon ikke er like fram. Og... hva har dette med olje å gjøre, eller teater for den saks skyld?

 Prosjektet er utviklet i samarbeid med Karen Skog Orkester som har et lydbilde ulikt andre orkestre. De spiller på selvkonstruerte treinstrumenter bygget utelukkende ut ifra visuell kunnskap og med de midler man har til rådighet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.