Teater

Meteor: Judasevangeliet

Transiteatret-Bergen med siste satsen i deres sørgespill-trilogi

Spilles 17. oktober kl 21.00 // 18. oktober kl 17.00 og kl. 2100 (+ prat kl. 19.00-20.00)
Billetter i forsalg på Billettservice.no
Kr 220 / 110

For få år siden gikk nyheten ut over verden om at det var funnet fragmenter av et nytt evangelium. En gjeter fant på 70-tallet en intakt rull papyrus i Nilens ørkensand. Rullen var flere år senere nær oppløsning i en bankboks i New York, før den havnet på nye hender og til slutt ble restaurert og gjort kjent av National Geographic i 2006. Man hadde funnet Judasevangeliet, skrevet for 1800 år siden på oldkoptisk. Judas Iskariot, hele menneskehetens avskum og sviker, grep her ordet og vitnet om det ingen ville vite: At Judas er den egentlige helten som påtar seg oppdraget å forråde sin mester for å fullbyrde profetien. Historien om ”Judaskysset” og natten i olivenhagen sees innenfra – fra en av de to som inngikk avtalen og kjente sannheten.

Judasevangeliet er tredje og siste sats i Tore Vagn Lids sørgespill-trilogi. Sørgespillene har hverken skuespillere eller musikere, men spillere. Inspirert av de gamle spillbrettenes regler og narrativer forener sørgespillene samfunnsmessig overblikk med eksistensielt innsyn, søker enkeltmennesket i systemet, systemet i enkeltmennesket og ser etter sammenhenger og regler som fører tilsynelatende isolerte og individuelle skjebner sammen i ett og samme spill. De foregående forestillinger i sørgespill-triologien mottok strålende kritikker, og KILL THEM ALL var nominert til Heddaprisen i kategorien Årets forestilling.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.