Konsert

Ingrid Olava

Nytt album- og kanskje litt skifte i stil? Hør selv i Sardinen denne kvelden.

Arrangør Bergen Live.
Sardinen USF kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.
Billetter i forsalg på Billettservice.no
Kr 280/225.
For vergeordning u. 18 år les info hos arrangør her.

Denne høsten kommer «Summer House», Ingrid Olavas tredje album, som samtidig markerer hennes tilbakekomst som utøver og musiker. (Les anmeldelsen i Dagbladet).

Tre år har gått siden Ingrid plukket opp spellemannspris for albumet «The Guest» (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Tre år kan virke lenge, men Olava har på ingen som helst måte ligget på latsiden. Hun har spilt inn filmmusikk, sluppet en internasjonal EP, og jobbet i det stille med tredjealbumet som nå foreligger. Bergen Live og Bergenfest har fulgt Olava tett gjennom årene og presentert en rekke konserter med henne som alle erindres som sjeldent vakre og magiske.

«Summer House» er på mange måter et brudd – eller stilistisk skifte. Et mer rikholdig, variert og sprikende album, som sannsynligvis vil få de som har forutinntatte meninger om Ingrid Olava til virkelig å åpne ørene. Pianoet og stemmen kan fortsatt høres, om enn ikke like fremtredende. Noen av låtene er ren popmusikk, andre har med kassegitar, mange har fremtredende synthlydbilde, mens én låt nærmest har dance-rytmer. Alle formidler sterke personlige historier og fortellinger.

Som Ingrid selv forklarte til Robert Hoftun Gjestad i Aftenposten: «Jeg sjekker hvor langt ut det er mulig å gå med mitt musikalske uttrykk. De to første albumene mine var typiske «vol. 1» og «vol. 2» sammen med Frode (Jacobsen, Madrugada-bassist og produsent, journ.anm.), men vi var enige om at det ikke skulle bli mer. David er en utrolig sammensatt produsent, som liker mine mer esoteriske lydlandskaper, men som også dyrker det gode poprefrenget når det kommer. Og det er utrolig viktig for meg.» Ingrid Olava er tilbake. Lyden av sommer varer langt utover høsten!

Henvendelser om presseakkrediteringer og foto må rettes til arrangør Bergen Live.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.