Film

FILM: Sofia Coppolas The Virgin Suicides

Døden og jomfuene. Suburbia, high school, blonde jenter, kåte gutter, sex, angst, jomfruelighet og død – tonesatt av det franske bandet Air.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen like før visning.

Vises torsdag 15. august kl. 19.00 // Søndag 18. august kl. 21.00

Sofia Coppola, som i disse dager er kinoaktuell med The Bling Ring, tok ikke på seg en liten oppgave da hun skulle filmatisere Jeffrey Eugenides’ kultroman. Hun fanget imidlertid romanens tone, og la litt til selv også. På lignende måte som i Picnic at Hanging Rock (1975), hvor unge skolejenter forsvinner helt uten forklaring, har den noe drømmeaktig over seg. Den er mindre av en forklarende fortelling om hva som skjer og hvorfor enn den er en melankolsk beskrivelse av en tilstand: suburbia, high school, blonde jenter, kåte gutter, sex, angst, jomfruelighet og død – alt drømmende tonesatt av det franske bandet Air.

Vi følger fem fagre søstre i begynnelsen av puberteten på 1970-tallet. Da den ene forsøker å ta selvmord, og på andre forsøk klarer det, starter en tafatt aksjon for å redde restene av familien Lisbon.

the Virgin Suicides. Regi: Sofia Coppola. USA 1999. Manus: Sofia Coppola, etter Jeffrey Eugenides’ roman. Foto: Edward Lachman. Musikk: Air. Medv.: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett, A. J. Cook, Hanna Hall m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 37 min


Forfilm: LICK THE STAR

USA 1998. Digital video, s/hv, 14 min.

Lick the Star er laget året før The Virgin Suicides og bærer noe av spillefilmdebuten i seg. Den handler om en gruppe jenter som kommer opp med en bisarr plan om å ”gjøre klassens gutter svake” ved hjelp av arsenikk. Til tross for en noe voldsom bakgrunnshistorie klarer den å komme nær sannheten om 7.-klasseklikker og ungdommens råskap.

sw

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.