Film

Film: Ole Dole Doff - regi Jan Troell

Sören Mårtensson er lærer på barneskolen, noe han er totalt uegnet til. Skolen er en plage for ham, og om nettene har han mareritt.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100
Billettsalg ved inngangen like før visning
Vises torsdag 5. september kl. 17.30 //
onsdag 11. september kl. 21.00

Innerst inne er denne læreren et følsomt menneske som er glad i barn, men han er hissig, nervøs og snerpete, og mangler totalt humoren og overskuddet som skal til for å klare den daglige styrkeprøven med elevene. Han klarer ikke å kommunisere med barna, og siden han ikke tror på gammeldagse autoritære undervisningsmetoder, klarer han heller ikke å disiplinere dem.

I filmen finnes flere brytninger og konflikter, både fra skolemiljøet og ekteskapet. Likevel fremstår ikke Ole Dole Doff som en «problemfilm». Med en ekspressiv stil viser Troell fram en indre tilstand, han tegner et kart over det merkelige landskapet som kalles menneskesinnet. Den virkeligheten filmen fremstiller, er et subjektivt bilde, det er Mårtenssons opplevelse av hendelsene, og det er ham vi tvinges til å identifisere oss med gjennom hele filmen. Gjennom en kjede av konflikter, der den ene avler den andre, blir læreren etter hvert omgitt av en atmosfære av isolasjon og psykisk tomrom. Han befinner seg på vanviddets terskel.

Ole Dole Doff vant en rekke internasjonale priser, blant annet Gullbjørnen i Berlin 1968.

olep/red.

Ole Dole Doff. Regi: Jan Troell. Sverige 1968. Manus: Bengt Forslund, Jan Troell og Clas Engström, etter en roman av Clas Engström. Foto: Jan Troell og Rolf Holmquist. Musikk: div. Medv.: Per Oscarsson, Kerstin Tidelius, Anne-Marie Gyllenspetz, Harriet Forsell, en 6. klasse m.fl. Utleie: NB. Svensk tekst, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 50 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.