Film

Film: Gulabi Gang - dokumentar

En David-mot-Goliat-historie om kvinnebevegelsen Gulabi Gang i India

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen like før visning.

Vises torsdag 22. august kl. 21.00 / søndag 25. august kl. 19.00.

Velkommen til Uttar Pradesh i India, hvor kvinnene lengter etter rettferdighet og respekt. Hverdagen preges av trusler og vold. Drap forekommer jevnlig, og mennene som utfører udådene kommer unna med det igjen og igjen. Kvinnene ønsker forandring, men hver for seg har de ingen sjanse i det mannsdominerte samfunnet.

Likevel finnes det håp: Den karismatiske Sampat Pal har dannet Gulabi Gang (Den rosa gjengen). Uniformert i rosa sarier og utstyrt med matchende stokker hamler Gulabi Gang opp med voldelige ektemenn og korrupte politimenn, politikere og dommere. Gulabi Gang slåss for sine medsøstre. Og de vinner.

Dokumentarfilmen Gulabi Gang er en moderne, feministisk David mot Goliat-historie. Det som startet med organiseringen av en håndfull sinte kvinner har vokst til en bevegelse på mer enn 150.000 rosakledte som kjemper kvinnenes kamp. Filmen inviterer oss inn i hjertet av striden deres. Gulabi Gang er både ærlig og usentimental men samtidig hjertevarmende og breddfull av håp.

Gulabi Gang vant Gullstolen for beste norske dokumentarfilm under Kortfilmfestivalen i Grimstad juni 2012, og har mottatt priser ved en rekke internasjonale filmfestivaler siden den gang.

red.

Gulabi Gang. Regi: Nishtha Jain. Norge/India/Danmark 2012. Manus: Nishta Jain og Torstein Grude. Foto: Rakesh Haridas. Musikk: Peter Scartabello. Medv.: Sampat Pal Devi, Jayprakash Shivhare, Hemlata Patel, Usha Patel, Suman Singh Chauhan, Husna Jahan m.fl. Utleie: Kudos Family. Hindi tale, norske undertekster. DCP, farger, 1 t 47 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.