Film

Film: Following - Christopher Nolan

En film om Bill, en motivasjonsdeprivert forfatter som begynner å følge etter tilfeldige personer for å få inspirasjon til en roman.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100

Billettsalg ved inngangen like før visning.

 Vises tirsdag 20. august kl. 21.00 // onsdag 21. august kl. 19.00.

Following er Christopher Nolans debutfilm. Med den etterfølgende Memento (2000) brukte briten kun to filmer på å etablere seg som wunderkind i cinefile kretser verden over. 15 år og tre Batman-filmer senere er han i dag i den ganske unike posisjon å ha både en høy stjerne blant kritikere og være den som bringer pengene hjem til Hollywoods produsenter.

Kort fortalt handler Following om Bill, motivasjonsdeprivert forfatter som begynner å følge etter tilfeldige personer for å få inspirasjon til en roman. Etter hvert får forfølgelsene et mer og mer stalker-aktig preg, og en dag blir han konfrontert av et av sine kasus. Den forfølgede presenterer seg, sier at han er en innbruddstyv og foreslår at Bill skal ta sitt eksperiment et steg videre.

På samme måte som i Memento bruker Nolan ukonvensjonell kronologi og noir-elementer. Following er imidlertid mye tettere og råere i regien, og på effektive 69 minutter forteller han en historie som blir virrende rundt i hodet i mange dager etterpå.

Following. Regi, manus og foto: Christopher Nolan. Storbritannia 1998. Musikk: David Julyan. Medv.: Alex Haw, Lucy Russel, Jeremy Theobald, John Nolan m.fl. Utleie: egen kopi. Engelsk tale, utekstet. Digital video, s/hv, 1 t 9 min.

Forfilm: DOODLEBUG
Storbritannia 1997. Digital video, s/hv, 3 min.

Doodlebug er filmen Nolan gjorde da han studerte engelsk litteratur. Det er en surrealistisk liten fortelling om en mann som tolmodig venter på å drepe et insekt. Uskyldig nok, eller kanskje ikke?

sw

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.