Film

Film: Før solnedgang - 80 minutter i Paris

Ni år har gått siden Céline og Jesse spontant hoppet av toget sammen og tilbrakte en romantisk natt på vandring gjennom Wiens gater.

Regissøren Richard Linklater kommer i disse dager med film nummer tre i denne trilogien som består av "Før soloppgang", "Før solnedgang", og premiereklare "Før midnatt" som kommer på kinoene 6. september.

Cinemateket setter opp de to foregående filmene som både enkeltvisninger og som double-bill: se begge filmene etter hverandre samme kveld for kr. 120 ordinær / kr. 60 medlemmer.

Før solnedgang: 
Vises tirsdag 3. september kl.21.00  //  onsdag 4. september kl. 21.00.

De var unge med alle muligheter foran seg, og de diskuterte heftig og lidenskapelig som om det ikke fantes noen morgendag. Avtalen var at de skulle møtes igjen på samme sted seks måneder etter, men slik ble det ikke. Uten å ha utvekslet telefonnumre, fulle navn eller adresser, har de ikke kunnet kontakte hverandre. Men nå, nesten et tiår senere, lanserer Jesse en bok på en liten bokhandel i Paris. Han ser opp et øyeblikk, og der står Céline plutselig i folkemengden. Hun møter blikket hans. Jesse skal rekke et fly tilbake til USA om snaue to timer, og innen den tid må de to sakte men sikkert sirkle seg inn til de sentrale spørsmålene de begge så gjerne vil ha svar på: Er de single eller opptatte? Er de lykkelige? Blir de fortsatt tiltrukket av hverandre, og er det egentlig meningen at de skal tilbringe livene sine sammen?

Vi følger de to hovedpersonene på en 80 minutters spasertur gjennom Paris i virkelig tid. Samtalen dem i mellom er troverdig og usentimental, og blir absolutt aldri kjedelig. Hovedrolleinnehaverne Julie Delpy og Ethan Hawke har selv deltatt aktivt i manusskrivingen.
Les om filmene i P3film her http://p3.no/filmpolitiet/2012/06/retur-for-ett-av-historiens-beste-filmpar/

Before Sunset. Regi: Richard Linklater. USA 2004. Manus: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke og Kim Krizan. Foto: Lee Daniel. Musikk:  Medv.: Ethan Hawke, Julie Delpy m.fl. Utleie: NB. Engelsk tale, norske undertekster. 35 mm, farger, 1 t 20 min

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.