Dans

BIT Teatergarasjen: The Wolf Project

Roosna & Flak har skapt en danseforestilling med refleksjoner om å leve under press fra totalitære idéer.

 ROOSNA & FLAAK (Estland/Norge) - The Wolf Project

Vises 28. og 29. september. 
kl. 19.00.
Studio USF
Kr. 220 / 110
Forsalg på Billettservice.no
Billettsalg også ved inngangen.

Fra BIT Teatergarasjens programinformasjon: 

25. mars 1949 ble Külli Roosnas bestemor deportert til Serbia sammen med titusenvis av andre estlendinger. Mange overlevde ikke reisen. Roosnas minner omkring denne hendelsen er ikke en hvilken som helst kløktig skrevet fiksjonsroman, men egne erfaringer av å leve under et undertrykkende regime.

I en tid preget av ensomme ulvers terrorisme og en oppblomstring av gamle ekstremismer i nye uniformer, har Roosna & Flak skapt en danseforestilling der de reflekterer over erfaringene med å leve under presset fra totalitære idéer.

Kan man bekjempe monstre uten å bli et selv? Og hva er ett enkelt liv verdt i de store sammenhenger, når horrible midler rettferdigjøres av et tilsynelatende nobelt mål? The Wolf Project er et kjølig, fysisk dokument som utforsker en historie av terror og undertrykkelse, av krefter som lurer i skyggen av vårt tilsynelatende velbegrunnede demokrati, krefter som aldri er lenger unna enn en stor idé.

«The effort of building an ideal society always leads to violence, often to very extensive violence. Because, whether we like it or not, it is not possible to create an ideal society with imperfect people. And this, unfortunately, we are. So the main purpose for Nazism as well as for Communism was to create a ‘new person’. In order to make room for it, the world needed to be rid of its non-perfect models.» – Mart Laar, 2008

 Koreografi og dans: Kenneth Flak og Külli Roosna. Musikk: Yann Coppier. Lysdesign: Thomas Dotzler. Kostymedesign: Asalia Khadjé. Dramaturgi: Thomas Falk. The Wolf Project er en Korzo produksjon, co-production av STÜ/Estland og er skapt med støtte fra Norsk Kulturråd, Nederlands Undervisnings-departement, Fond for lyd og bilde og Eesti Kultuurkapital.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.