Foredrag

Akademiet Cinemateket: Kvinnelig stemmerett i 100 år

Forsker Hilde Danielsen ved UNI Rokkansenteret i Bergen med foredrag om norsk likestillingshistorie.

I forbindelse med vår serie med filmer i anledning Stemmerettsjubileet og at det er 100 år siden Norge innførte allmenn stemmerett, vil forsker Hilde Danielsen ved UNI Rokkansenteret i Bergen vil holde et foredrag om norsk likestillingshistorie.

Danielsen er kulturviter med hovedfag fra Universitetet i Bergen 1998 og doktorgrad fra samme plass 2006. Forskningsinteressene hennes inkluderer normer og idealer, representasjoner og praksiser knyttet til familieliv, kjønn, intimitet, samliv og seksualitet i fortid og nåtid. Hun har de senere årene forsket på den norske kvinnebevegelsen på 1970-tallet, husmortiden på 1950-tallet, barnefamiliers hverdagsliv i byer, kvinneorganisasjoner i mellomkrigstiden og gjort analyser av statlige samlivskurs.

Hun er aktuell som medforfatter av boken «Norsk likestillingshistorie 1810 – 2013″ som ble utgitt i sommer.

Gratis adgang for medlemmer.
Andre kr 80.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.