Konsert

John Grant

Grant er en av disse helt særegne musikerne som fengsler publikum. I Røkeriet på USF kan du se og høre ham 5. september.

Bergen Live inviterer John Grant tilbake etter en fantastisk konsert på Bergenfest tidligere i sommer.

Det har vært en ekstraordinær reise for John Grant, fra et punkt der han trodde han aldri mer ville lage musikk igjen eller klare å komme seg ut av et liv sentrert rundt tungt narkotikamisbruk, til å vinne prestisjetunge priser og bli overdynget av superlativer, samarbeide med artister som Sinead O’Connor, Rumer og Hercules & Love Affair samt å være en sentral musikalsk bidragsyter til den prisvinnende filmen ”Weekend”.

I mars kom oppfølgeren til solodebutalbumet "The Queen of Denmark". Albumet har fått tittelen ”Pale Green Ghost” og er spilt inn på Island og produsert av Biggi Veira fra GusGus, som blander GusGus' elektroniske univers med Grant's klassiske og melodiøse poprock. Sinead O’Connor gir forøvrig vokalbidrag på den nye platen, som er blitt mottatt med strålende anmeldelser.
Les anmeldelse av ”Pale Green Ghost” her : VG // Gaffa // Dagsavisen

Den tidligere vokalisten i det fine elektrofolkrockbandet The Czars kom med sitt første soloalbum "The Queen Of Denmark" i 2010. Albumet ble spilt inn med ingen ringere enn Midlake som backingband. Mojo ga herligheten fem stjerner og kalte det "a sci-fi soft rock masterpiece". "The Queen of Denmark" ble kåret til beste album i 2010 av Mojo, og fikk strålende kritikker i blant annet BBC Music Magazine, The Sunday Times, The Guardian og The Independent.

VG skrev følgende i sin anmeldelse av platen": “John Grant ser ut som “Bobby Peru” fra David Lynch' Wild At Heart på omslaget. Texas-bandet Midlake gir via mellotroner og treblåsere Queen Of Denmark noe av den samme bygdesekteriske følelsen de dyrket på sitt eget album av året. Men Grant har en mye bedre stemme til rådighet enn de har, en kremaktig baryton, og skriver flottere melodier. Grant har den homofile mannens hang til kabaret. «Chicken Bones» kunne ha vært Scissor Sisters, han kunne skrevet låter for Robbie Williams og Keane kunne ha saksøkt på grunnlag av tittelkuttet … en bemerkelsesverdig solodebut."

John Grant gjort noen fantastiske konserter på Bergenfest, både i 2011 og 2013 med et publikum som ikke kunne få nok av denne særegne artisten.

Dørene åpner kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.

Billetter i forsalg på Billettservice.no - bruk lenken på denne siden.

Arrangør er Bergen Live.

Arrangøren tilbyr vergeordning for publikum under 18 år. Se her for mer info om vergeordningen.

Alle henvendelser om presse- og fotoakkreditering skal rettes til arrangøren Bergen Live.

Se også arrangørens nettside for mer informasjon: www.bergenlive.no


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.