Konsert

Lars Vaular

Lars Vaular har rappet på bergensk i ganske nøyaktig ti år. Til høsten slipper han sitt femte soloalbum. Support: Jonas V + DJ Ciscoe. Tider: Dører kl. 20 / Jonas V kl 20.30 / Vaular kl. 21.15

Lars Vaular har rappet på bergensk i ganske nøyaktig ti år. Siden 2003 har han rukket å gi ut fire soloalbum og 14 singler, samt å etablere seg som en av landets aller største artister.

Til høsten slipper Vaular sin femte soloskive. Den skal hete "1001 Hjem", og første smakebit kom nylig i form av låten "Nonsens" som fikk tomler opp av et samlet pressekorps. Dagbladet skrev i sin anmeldelse av sangen at "....Lars Vaular har en artistfremtid lang utenfor hiphop-rammene", mens P3.no hevdet at “Vaular sjarmerer og imponerer med årets beste refreng.” Sist gang vi hørte fra rapperen var i fjor da han hadde en gigahit med låten ”Øynene lukket” sammen med sin fetter Sondre Lerche. For mange var dette selve lyden av sommeren 2012. At ”1001 Hjem” blir lyden av 2013 er alt annet enn utenkelig.

Åsanegutten fikk for første gang navnet sitt tegnet på hiphop-kartet som en del av duoen Tier’n og Lars. I 2007 slapp han sin første plate som soloartist under tittelen ”La Hat – Et nytt dagslys…” Oppfølgeren kom i 2009 i form av ”D’e glede”, et album som ga oss hits som ”Solbriller på” og ”Skyld på Lars Vaular”. Året etter fulgte ”Helt om natten, helt om dagen”, som sikret ham Spellemannprisen i klassen hiphop og inneholdt hits som ”Rett opp og ned” og ”Supermaria”. 2010-utgivelsen ”Du betyr meg” resulterte i nok en Spellemannpris – denne gangen også i tekstforfatter-klassen. Andre Vaular-bragder er Dialektprisen til Norsk Målungdom (2010), samt egen t-skjorte hos Fred Perry. Jadda! 

Lars Vaular har så langt i karrieren samarbeidet med artister som Vinni, Joddski, OnklP, Timbuktu og John Olav Nilsen. Navnet hans er nært assosiert med det Bergensbaserte plateselskapet og rap-kollektivet NMG/G-huset.

Det er liten tvil om at musikken til Vaular er noe av det mest toneangivende norsk hiphop noensinne har hatt å by på, ei heller om at konsertene hans er blant landets beste og svetteste fester. Lars sier selv at han har hatt flere av sine største konsertopplevelser på USF Verftet og at han gleder seg til å spille der for første gang siden nyåpningen. Hvem er det som ikke gleder seg?

Billetter i forsalg på Billettservice.no.

Vergeordning for de under 18 år.

Dørene åpnes kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.

Henvendelser om presseakkrediteringer og foto må rettes til arrangør Bergen Live.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.