Film

Film: Close up - Abbas Kiarostami

En kompleks rekke sammenvevde fortellinger som utforsker skillet mellom fiksjon og dokumentar. Close Up er intelligent, kvass, vittig og fullstendig oppslukende

Namayeh Nazdik. Regi: Abbas Kiarostami, Iran, 1990. Manus: Abbas Kiarostami. Foto: Ali Reza Zarrindast. Medv: Mohsen Makhmalbaf, Abolfazl Ahankhah, Mehrdad Ahankhah, Hossain Farazmandm m.fl. Persisk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 30 min.

Close Up
Filmentusiasten Hossain Sabazian utgir seg en dag for å være den iranske mesterregisøren Mohsen Makhmalbaf og klarer å overbevise en teheransk middelklassefamilie til å tro på løgnen. Motivert like mye av ønsket om å være enn annen som de små pengesummene han svindler til seg, innynder Sabazian seg i familien som på sin side villig lar seg bedra i håp om bli filmkjendiser. Ikke bare er denne historen helt sann, men i Close Up har alle de involverte blitt samlet for å spille seg selv i en film om disse hendelsene.

Abbas Kiarostami leste om svindelen og ble så fascinert at han fikk tillatelse av styresmaktene til å filme rettssaken. Dette ble begynnelsen på en sjangersprengede fortelling som alternerer mellom dokumentaropptak av Sebazians rettssak og innspilte scener regissert av Kiarostami.

I forsøk på å forklare motivasjonen til Sabazians lette omgang med sannheten, balanserer Kiarostami en kompleks rekke sammenvevde fortellinger som utforsker skillet mellom fiksjon og dokumentar, fasade og virkelighet, sannhet og løgn. Close Up er intelligent, kvass, vittig og fullstendig oppslukende, og kulminerer med filmhistoriens mest fantastiske metaøyeblikk når den ekte og falske Makhmalbaf endelig møter hverandre.

Erlend Rydning/red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.