Konsert

CC COWBOYS + Magnus og Hanna Grønneberg

CC Cowboys er ett av Norges mest attraktive live-rockband. På USF-konserten blir også vokalist Hanna Grønneberg med, i tillegg til ekstramusikere på vokal,keyboards og fiolin.

Magnus Grønneberg og hans band, CC Cowboys, har i sitt andre liv, det som startet med albumet Lyst for et tiår siden, sakte men sikkert igjen bygget seg opp til å bli en av landets absolutt aller største rockkonsert-attraksjoner.

En parallell til det som skjedde i etterkant av den vannvittige suksessen til samleplaten Ekko: CC Cowboys Beste i 1998. Den gang på et tidspunkt da bandet likevel hadde bestemt seg for å legge opp. Ekko lå 31 uker på VG-lista, inkludert førsteplass, og vil ventelig beholde rekorden for norsk best-of platesalg for alltid. Den doble antologien 40 Beste ble også en salgssuksess høsten 2011, og den havnet tilbake på listetoppen etter Magnus Grønnebergs deltagelse i Hver gang vi møtes, vinteren 2013.

Denne posisjonen som publikumsmagnet gjør selvfølgelig at landets arrangører spisser ørene når de hører at CC Cowboys saler opp.

Til høsten skal en utvidet utgave av bandet spille en konsertrunde i et format som innebærer noe helt nytt, CC Cowboys skal nemlig dele plakaten med duoen Magnus og Hanna Maria Grønneberg!

Hanna Maria er Magnus´ toogtyve år gamle datter, en sanger som CC Cowboysfansen først stiftet bekjentskap med på albumet På Svalbard uten Strøm, konsertplata som ble utgitt i 2007. Hanna Maria var også med på CC Cowboys’ siste studioplate, Innriss, ute sommeren 2011. Der sang hun og Magnus blant annet duett på hit´en ”Bare du”. I forkant av høsturnéen slipper far og datter Grønneberg et duoalbum, I skyggen av en Engel. Magnus forteller at han lenge har hatt lyst til å jobbe med en annen stemme. At han og datteren har snakket om dette plateprosjektet i de to årene som har gått siden utgivelsen av Innriss, men at de begge to har vært travelt opptatt på hvert sitt hold. Hanna Maria er også skuespiller, med utdanning fra legendariske Lee Strasbergs Institute i New York. Hun spiller for tiden teater og har vært med i TV-produksjoner.

- Hun er absolutt en kunstnersjel, slår Magnus fast,hun sang i barne- og ungdomskor fra hun var seks år gammel. Vi har faktisk med oss Hanna Marias gamle kor, Toneklang fra Fredrikstad, på ”Himmelseng”, den første singelen fra albumet vårt.

På turnéen til høsten vil CC Cowboys, som nå består av Per Vestaby, Agne Sæther, Jørn Christensen, Kyrre Fritzner og Magnus, utvides med ytterligere to musikere, kvinnelige, ved siden av Hanna Maria. Det er Madeleine Ossum på fiolin og vokal og Wenche Losnegård på keyboards og vokal.

Under alle omstendigheter lykkes CC Cowboys med å nå ut til stadig nye generasjoner. Et faktum som Magnus tilskriver det høyst uvanlige at bandet har levert fra seg minst en radiohit fra hvert album.

Dørene åpner kl. 20:00.
Konsertstart kl. 21:00.
Forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken på siden her.

Arrangør: Bergen Live

Presseakkreditering og fototillatelser: Kontakt arrangør Bergen Live - ikke USF.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.