Film

Film: In the mood for love

En særegen kjærlighetshistorie oppstår i et leilighetskompleks. Her møtes herr Chow og fru Chen over flyttelasset idet de tilfeldigvis flytter inn i hver sin leilighet samtidig, sammen med sine respektive ektefeller.

Fa yeung nin wa. Regi: Wong Kar-Wai, Hong Kong/Frankrike, 2000. Manus: Wong Kar-Wai. Foto: Christopher Doyle og Pin Bing Lee. Musikk: Mike Galasso og Shigeru Umebayashi. Medv: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Rebecca Pan, Ping Lam Siu m.fl. Mandarin tale, engelske undertekster. Digital kopi, farger, 1 t 38 min.

In the Mood for Love
Handlingen i In the Mood for Love er lagt til Hong Kong i 1962 - det samme år regissør Wong Kar-wai flyttet til byen. Filmen avslører regissørens nostalgiske forhold til området, fremstilt ved en særegen kjærlighetshistorie som oppstår i et av byens leilighetskompleks. Her møtes herr Chow og fru Chen over flyttelasset idet de tilfeldigvis flytter inn i hver sin leilighet samtidig, sammen med sine respektive ektefeller.

De to naboene oppdager etter hvert at de begge bedras av sine ektefeller. Fast bestemt på ikke å bli som sine partnere, begynner de forsmådde å tilbringe tid sammen. De forsøker å forstå hvordan affæren kan ha oppstått, og øver på hvordan de vil reagere når deres bedre halvdeler returnerer fra sine utenlandsreiser. Felles skjebne blir tilsynelatende mer enn bare trøst; det oppstår en intens tiltrekning mellom herr Chow og fru Chen. I konflikten mellom egne følelser og løftet om ikke å bli som de andre, kjemper de for å bevare hverandres ære.

Savnet, ventingen, drømmen. Motivene går igjen i alle Kar-wai filmer. De er serier av nøye komponerte øyeblikk og stemninger. Han forteller ikke i tråd med klassiske narrasjonsmodeller, men bedriver heller en form for filmatisk meditasjon over kjærlighetens mulighet, tapt tid eller tapt retningssans i en kaotisk verden. Karakterene i Kar-wais filmer er ofte fanget i et slags følelsesmessig limbo, hvor de prøver å finne mening i øyeblikket.

red./olep

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.