Film

Brasiliansk filmaften: Tropicalia

Preto no Branco og Heia Brasil inviterer til visning av dokumentaren om frihetsbevegelsen Tropicalismo på 60-tallet. Et must for Brasil- og musikkelskere.

Filmen er en dokumentar om bevegelsen kjent som Tropicalia eller Tropicalismo på 1960-tallet. I et diktatur der all form for revolusjonerende tankegang var forbudt, kjempet artister som Caetano Veloso og Gilberto Gil for retten til å fritt uttrykke seg med sin musikk.

Tropicalia har unike opptak av sanger, bilder og intervjuer med blant andre Caetano Veloso, Gilberto Gil, Tom Zé, Gal Costa, Arnaldo Baptista, Rita Lee.  Filmen bringer oss tilbake til de store musikkfestivaler og viser kilden til inspirasjonen for artister som kjemper for sin uttrykksfrihet i Brasil og verden. Dokumentaren viser også hvordan Tropicalismo kom til utrykk gjennom bildekunst, teater, film og TV.

Premieren var i 2012 og filmen fikk god kritikk i alle medier i Brasil. Den er uten tvil et obligatorisk dokument for alle som vil vite mer om Brasils sjel og brasiliansk kreativitet. Tropicalias rythmer og farger tar seeren med i reise sammen med generasjonen som utfordret tabuene og de etablerte sannheter i diktaturet.

Nettstedet heiabrasil.no arrangerer filmvisningen og det er gratis inngang for alle nettstedets lesere. Klikk deg inn og les mere. Se også facebookeventen her, og klikk at du vil komme for å se filmen - det gir gratis inngang.

Arrangør er Heia Brasil ved Leo Doria.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.