VTS Teaterskolen: De onde

Elevene på Vestlandske Teatersenters teaterskole viser mange ulike forestillinger i Studio USF fra 19. til 28. april.

Gruppe 11 presenterer:

DE ONDE

Spilles på Studio USF onsdag 24. april kl. 18.00 og 19.30.
Billetter kr 50 selges ved inngangen 15 minutter før forestillingen starter.

Av Niklas Rådström, norsk oversettelse av Øystein U. Brager
Regi: Jeanette M. Kjær og Gesine Fischer
Lys: Jon Eirik Sira

I 1993 ble to år gamle James Bulger drept på grusomt vis av to 10 år gamle gutter. I den omdiskuterte rettssaken ble de to guttene dømt for drap, de yngste morderne dømt i England på 250 år. Dramatiker Niklas Rådström har basert “De onde” på utskrifter av domstolsreferater, forhørsprotokoller og intervjuer i forbindelse med det forferdelige drapet. Stykket handler om vårt forhold til det onde, og om hvor vanskelig det kan være å snakke om det som er uutholdelig å akseptere.

Delt opp i mange ulike scener veksler vi mellom forhør hos politiet, hvor den grusomme historien langsomt fortelles, eller hjemme hos de tre barnas familier. Etterpå spør vi kanskje oss selv; hva kan være verst; å miste et barn eller å vite at ens barn er en morder?
Hvorfor gjorde de det, og hvordan kunne dette skje?
To gutter på 10 år som myrder en gutt på to år – målbevisst, kynisk, konsekvent – hvorfor?

Teateret er en av møteplassene hvor man kan ta opp og levendegjøre det uutholdelige. Vi velger derfor å møtes her for å snakke om det som er umulig å forstå.

Medvirkende:
Andreas Gjøsæther Jensen, Anna Folgerø, Annette Berning, Hanne Søreide Haugen, Malin N. Sivertsen, Johannes Kolstø, Daniel Ekornrud Fjeldstad og Helene Austegard.

 Se også Vestlandske Teatersenter sitt nettsted.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.