Konsert

Ketil Bjørnstad - Kari Bremnes

To av Norges fremste tonekunstnere i duoformat fremfører Edvard Munchs tekster til musikk komponert av Ketil Bjørnstad

Den 8. mai på USF kan vi vente oss en poetisk konsertopplevelse med intim stemning i byens nyeste konsertsal. To av Norges mest anerkjente musikere, Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad, tolker Edvard Munchs tekster.
I Munch-året 2013 har de to tatt opp igjen samarbeidet fra platen Løsrivelse fra 1993. I duoformatet på konsert kommer publikum om mulig enda nærmere tekst og tone, og det er vanskelig å forbli uberørt av Bremnes og Bjørnstads tonekunst og sterke tolkninger.

 

NB: dørene åpner kl. 20.00. Konserten starter kl. 21.00.

Billettsalg ved inngangen og i forsalg på Postkontor, Seven Eleven, Narvesen og i Grieghallens billettkontor.

NB: Ketil Bjørnstad holder foredrag om Edvard Munch før konserten, kl. 19.00. Se mer info her.

Edvard Munch skrev tekster om alle sine kunstverk. Hvert bilde ble beskrevet med dikt eller prosa. Komponist, pianist og forfatter Ketil Bjørnstad skrev biografien om Munch, og tonesatte disse tekstene. Mest kjent er kanskje det maleren skrev om "Skrik":
"Jeg gik bortover veien med to venner
solen gik ned –
Jeg følte som et pust af vemod –
Himmelen ble plutselig blodig rød –
Jeg stanset, lænede mig til gjærdet -
mat til døden –
så ut over de flammende skyerne som
blod og sværd
over den blåsvarte fjord og by –
Mine venner gik videre – jeg sto der
skjælvende af angst
og jeg følte som et stort uendeligt skrig gennem naturen".
Andre kjente motiver som fremføres er Melankoli, Syk pike og Angst.

Bremnes og Bjørnstads Munch-prosjekt fikk strålende kritikker og vakte stor oppmerksomhet i flere land, bl.a Tyskland og Japan, da det ble lansert i 1993. Når de nå tar konseptet ut på norske scener igjen, er det en glede å ønske dem velkommen til Røkeriet USF og et entusiastisk bergenspublikum.

Se også
http://www.karibremnes.no/
http://www.ketilbjornstad.com/

Billetter kr 370 i forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken til høyre på siden.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.