Foredrag

Edvard Munch - et konsertforedrag med Ketil Bjørnstad

I forkant av konserten senere på kvelden holder Ketil Bjørnstad et foredrag med utgangspunkt i Munchs egne tekster og brev.

I år er det 150 år siden Edvard Munch ble født, og i den anledning arrangerer USF Verftet, Kalleklev Management og Hordaland Musikkråd dette konsertforedraget med Ketil Bjørnstad.

Foredraget er gratis. Biillett (kr. 370) til konserten med Kari Bremnes og Ketil Bjørnstad må kjøpes separat via Billettservice.no eller ved inngangen til konserten.

NB: påmelding via Hordaland Musikkråds nettsider her.

Informasjon om hvor på USF foredraget finner sted kommer. Det blir skiltet fra hovedinngangen.

Foredraget
Med utgangspunkt i Munchs egne tekster og dagboksnotater forteller Bjørnstad om hvordan dramatiske hendelsene i Munchs ungdomsår formet ham og fikk ham til å male "LIVSFRISEN" - den serien kunstverk som beskriver menneskets liv via alle dets eksistensielle utfordringer som kjærlighet, sjalusi og angst.

Bjørnstad forteller om anarkisten og Kristianiabohemen Hans Jægers kolossale påvirkning på den unge Edvard, og belyser også forholdet til andre personer som hadde betydning for ham i disse avgjørende årene. Bjørnstad har tonesatt Munchs tekster i prosjektene LØSRIVELSE og SOLOPPGANG. I dette konsertforedraget vil han også spille spesialskrevet musikk som har tilknytning til Munchs bilder og litterære tekster.

Foredragsholderen Ketil Bjørnstad
Multikunstner, komponist, pianist og forfatter, født i Oslo 25. april1952. Han har gitt ut nesten 30 bøker; dikt, romaner og biografier, blant disse dokumentarromanene "G-moll-balladen" om Edvard Grieg og "Samtaler med Lill" (Lindfors). I 2004 kom romanen "Til musikken". Han har også skrevet skuespillet "Spill: Ole Bull og Myllarguten".
I sitt forfatterskap vender Bjørnstad stadig tilbake til kunstnermiljøene, både fra vår egen samtid og fra kunst- og bohemmiljøet i Kristiania omkring århundreskiftet.

Ketil Bjørnstad er utdannet klassisk pianist. Han viste seg tidlig som en usedvanlig musikalsk begavelse, men som 18-åring la han den klassiske musikken på hyllen og begynte å spille med visesangere, avantgarde-jazzmusikere og andre kunstnere fra 70-tallets kreative musikkscene.
Samtidig som Bjørnstad arbeidet med sin store Munch-biografi "Historien om Edvard Munch", komponerte han også musikk til flere av Edvard Munchs tekster. Munch skrev alltid om sine motiver - diktfragmenter, prosalyriske stykker, romanutkast. Mest berømt er kanskje det han skriver om Skrik: "Jeg hørte et stort uendelig skrik gjennom naturen."

Like etter foredraget blir det konsert med Ketil Bjørnstad og Kari Bremnes (billett til konsert må kjøpes separat).

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.